• Hólyaggyulladás??

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Két héttel ezelött teljesen váratlanul, minden előzetes panasz nélkül, iszaonyatos fájdalmak között egészen sötét bordót pisiltem. Ez még háromszor megismétlődött, aztán kitisztult a vizeletem, de a fájdalom maradt. Azonnal vettem felfázás ellen gyógyszert / az orvos szabadságon volt és nem helyettesítették/ de ez nem használt. Ez a sötét szinű vizelet egy hét múlva megismétlődött. Ekkor már volt orvos , elmentem CIFRAN-t írt fel. Ez sem használt semmit. A gyakori szinte állandó vizelési inger egy belső fájdalommal maradt. Néha nagyon szúr,ég. Nagyon sokszor voltam felfázva, de ilyen hogy nem múlt el gyógyszerre, meleg fürdőkre még nem volt. Bár arra a panaszomra, hogy mindig hirtelen kell pisilnem és nem igazán tudom vissza tartani azonnal kell mennem, mindig azt a választ kaptam, hogy két szülés után ez természetes. Ezt sem értem, de ha az orvos ezt mondja el kell hinnem, nem tehetek mást. Amiket ezzel kapcsolatban olvastam minden daganatra utal. Nagyon szomorú ezt mondani, de kénytelen vagyok utánna olvasni, mert keresem a megoldást. Az utobbi két évben 5-6 alkalommal voltam ilyen panaszokkal orvosnál, de csak az antibiotikumig jutottunk. Most már nagyon félek, a sok orvoshoz járás ellenére lehet, hogy nagy a baj csak nem vették észre, vagy nem foglalkoztak vele? Nem tudom mit higgyek és mit tegyek? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel : ÉVA

        Dr. Kocsis István válasza a húgyúti fertőzés témában

        Tisztelt Olvasónk! Endedje meg, hogy pontokba szedve válaszoljak! - Az Ön által leírt panaszokat okozhatja kis, ureterszájadékban ülő kő is. - Hólyagdaganat nem szokott okozni irritatív vizelési tüneteket. - A meleg ülőfürdő tilos, mert akutan jól esik, de azután az általa okozott alhasi vérbőség még jobban fellobantja a gyulladást. - Előfordul, hogy egy baktérium ellenálló egy antibiotikummal szemben, akkor gyógyszert kell váltani. A teendő tehát, hogy elmenjen egy urológiai szakrendelésre (telt hólyaggal), ahol viztelvizsgálat mellett ultrahangos vizsgálattal egyértelműen ki tudják zárni a kő, vagy hólyagnövedék gyanúját, és megfelelő antibiotikumot írnak fel.


        Dr. Kocsis István
        urológus

        Dr. Kocsis István
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. július 12., 10:10; Megválaszolva: 2010. július 17., 19:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés