• Spermaszám növelése merional injekcióval

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Férjemmel szeretnénk kisbabát már másfél éve. Egyszer már sikerült teherbe esnem.(2és fél éve) Akkor a férjem 15millió/ml spermaszámát chinotal, zanocin és clostilbegyt gyógyszerekkel feljevították 25millió/ml-re. Most egy másik orvoshoz mentünk.. A férjemnek csökkent a spermaszáma, 5millió/ml. 30 ampulla Merional injekciós kúrát írt elő az andrológus, de semmilyen megelőző vizsgálat (vérvétel) nem történt. A kérdésem az lenne, h nem okoz-e bajt az injekció, mivel ez hormon, és nem néztek hormonokat nála. Megoldást jelnthet -e ez a kúra Ön szerint? Köszönöm válaszát.

        Dr. Csanádi Gábor válasza a spermakép témában

        Az injekciós kúra csak megelőző hormonteszttel igazolt un. FSH hiányban ajánlható, de utolsó lépésként, ritkán normál hormonszintek mellett is - a beteggel megbeszélve - adjuk. Amennyiben szükséges, magam részéről a korszerűbb, ún. rekombináns FSH készítményeket részesítem előnyben. Lényeges mellékhatások egyébként nem, vagy csak extrém ritkán szoktak előfordulni.


        Dr. Csanádi Gábor
        urológus, andrológus

        Dr. Csanádi Gábor
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. július 10., 13:49; Megválaszolva: 2010. július 17., 19:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés