• A hererák kimutatása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves webdoktor, a feltételezésem lehet, hogy csak a túlzott aggodalmam miatt fogalmazódott meg bennem, rengeteget olvastam a tüneteiről a hereráknak, de sehol sem találtam elegendő információt ahhoz, hogy megbizonyosodjak, van-e valami probléma. A daganatot felismerhető egy urológiai vizsgálatnál is? Mivel sportolok, évente szükséges efféle vizsgálat, sportorvosi igazolás birtoklásához. Ágyék tájt nem érzek fájdalmat, nem ért ütés/rúgás vagy ehhez hasonló dolog sem. Néha vannak olyan napok, hogy lüktető, kellemetlen érzést érzek a jobb herémben, kissé nyomásérzékeny a ballal ellentétbe. MIt javasol?

        Dr. Szegedi Krisztián válasza a hererák témában

        Amennyiben nyugtalanítja a dolog, keressen fel egy urológiai szakrendelést. Valóban az Ön korosztályában található fiatal férfiak túlnyomó része ettől a betegségtől retteg a legjobban. Szeretném elmondani, hogy még ha be is igazolódik ez a félelem, a hererák ma az egyik legsikeresebben kezelhető rákfajta, persze amennyiben idejében fordul az illető orvoshoz. A hererák általában nem fájdalmas, legfőbb tünete a herében tapintott porcos elváltozás, húzó alhasi érzés, "nehezebbnek érzi heréjét", ritkábban hasi panaszok (előrehaladott esetben). Amennyiben ilyen, vagy bizonytalan más panaszai vannak bizalommal forduljon urológus szakorvoshoz.


        Dr. Szegedi Krisztián
        urológus

        Dr. Szegedi Krisztián
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. július 04., 18:02; Megválaszolva: 2010. július 07., 16:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés