• Évek óta visszatérő hólyaghurut

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr,

        Most 49 éves vagyok (menstruációm rendszeres) és kb. 7 éve visszatérő hólyaghurutom van amelynek oka 90%-ban a szexuális élet, amely partnerfüggetlen, egyébként a barátomat is kivizsgálták. Több urológusnál jártam, akik UH, kismed CT-t, számtalan tenyésztést végeztek. Amikor sikerült kimutatni vmit, pl. véres vizeletnél, az mindig E. Coli volt. STD-kre hüvelyi és húgycső mintát is vettek, amely hüvelyi HPV kivételével neg. volt. Tőzegáfonya, sok folyadék, gyakori vizelés, stb.nem használt. Kb. 1 éve szexet követően szisztematikusan Nitrofurantoint veszek be és ENNEK ELLENÉRE másnap reggelre ott a hólyaghurut (nem a legdurvább formában). Ha folytatom 3x1 adagban legalább egy hét a lecsengés (mintha nem is a gyógyszertől függene). Teljesen el vagyok keseredve, mert úgy tűnik, hogy az urológusok tehetetlenek abban az esetben, ha a szex utáni tabletta sem segít.

        Tanácsát megköszönve, üdvözlettel: L. Katalin

        WEBBeteg szakértő válasza a húgyúti fertőzés témában

        Tisztelt Olvasónk!

        Panaszai hátterében összetett okok állhatnak.

        Az alap a biológiai környezet, amelyet a kornak megfelelő hüvelynyálkahártya jelent, vagyis, hogy a rendszeres menstruáció ellenére egy szexuális együttlét a hüvelynek 49 éves korban lényegesen nagyobb mechanikai behatást jelent, mint 20 éves korban. A változó kor közeledtével a nyálkahártya szárazabb. Érdemes savas vegyhatású intim mosakodószerek mellett, a laktobacillus tartalmú készítményekkel visszaállítani a hüvely ellenállóképességét adó normál baktériumflórát. Fontos kérdés, hogy megfelelő-e szeretkezés során a hüvely lubrikációja, vagyis síkosodása. Ez függ az életkortól, a megfelelő előjátéktól, de legfőképpen a párkapcsolattal kapcsolatos esetleges elfojtott aggodalmaktól. Tehát fontos, egy teherbíró, harmonikus párkapcsolat. Bizony a tudattalanunkat nem tudjuk becsapni. Ezen felül a hólyagban megtelepedhet gomba is, amelyet sokszor a tenyésztés sem mutat ki, csak egy hólyagtükrözés. A gomba alapjában tünetmentes, csak a legkisebb behatásra is felülfertőződhet baktériumokkal a fenti okok egyike miatt. Javaslom, keressen fel egy urológust, illetve nőgyógyászt, akivel a fentiek figyelembevételével megtalálhatják a megfelelő választ.

         

          

           


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-05-14 09:27:22; Megválaszolva: 2010. május 14., 09:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés