Talán hereprobléma?

Tisztelt Doktor úr / Doktor nő!

Egy számomra furcsa, talán összetett problémával fordulok Önhöz.

Az egész (talán) 10-12 évvel ezelőtt kezdődött, mikor is furcsa vesegörcsök törtek rám. Akkoriban édesanyám elvitt orvoshoz. Volt minden, ultrahang, röntgen. Semmit nem találtak, se vesekövet se port se semmit.
Ezek a bizonyos görcsök azóta is előjönnek néha.
Az egész úgy kezdődik, mintha gyomorideget éreznék (mintha ideges lennék), majd fokozatosan átcsap egy igen erős görcsbe a, derekam tájékán, bal oldalt hátul. Az egész nagyjából 3-5 percig tart, majd furcsa lüktető szerű fájdalom kíséretében elmúlik, mintha misem történt volna. Ez nagyjából 2 hetente egyszer jön elő, arra a bizonyos 3-5 percre, amit fent is írtam., De változó, van, hogy gyakrabban előjön, van, hogy havonta csak egyszer. Viszont 3-5 percen belül mindig elmúlik.
Ez már így megy legalább 10 éve. Nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, kiskoromban megvizsgáltak, nem találtak semmi, és azóta is pár percig tart az egész majd elmúlik.

Aztán kb. 3-4 évvel ezelőtt úgy vettem észre ezen görcsök közben, hogy olyan érzés, mintha a bal herémből indulna ki a fájdalom., De nem ott fáj, hanem a, derekam görcsöl, annak is a hátsó fele. Ez azóta is 3 percen belül elmúlik, és elég ritkán 2 hetente, vagy havonta jön elő.

Még ehhez jön hozzá, hogy bizonyos esetekben nagyon enyhe sajgó érzés érzek a bal herémben. Talán ezért is gondolom, hogy a kettő összefüggésben lehet egymással.
Nem tudom megfogalmazni milyen érzés, mert annyira minimális. Inkább talán valami gyulladásos fájdalomhoz hasonló, vagy talán olyan, mint, amikor izomlázam van, vagy hasonló. Tényleg annyira minimális, hogy csak akkor veszem észre, ha kifejezetten figyelem, és koncentrálok rá. Amúgy egyáltalán nem érzem.
Próbáltam vizsgálgatni magamat, annyit vettem észre, hogy a bal herém talán egy kicsit érzékenyebb, mint a jobb. És ez a furcsa 'sajgó' érzés akkor érezhető igazán ha nagyon sokat állok / dolgozok, egész nap. Akkor a nap végére érzem. Egy kicsit kisugárzik a bal combomba is., De még akkor se nevezném fájdalomnak, mert nem fáj, csak érzem. Aztán másnapra ez is elmúlik.


Vajon mi lehet ez? Összefüggésben van a görcsökkel? Csak mert ez az elmúlt, legalább 10 évben így megy. Tünetek minimálisak, nem zavaróak.

Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Bessenyei Mónika válasza vesegörcs témában

Tisztelt Olvasónk! A leíása alapján panaszai nagy valószínűséggel a neurologiai eredetűek. Javaslom, keressen fel egy ideggyógyászati szakrendelést!

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát.
A válasz 5 évnél régebben keletkezett, így egyes tanácsok napjainkra túlhaladottá válhattak.
Megválaszolva: 2010. április 19.

Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések

Vesegörcs - vesehomok esetén
Tisztelt Doktornő / Doktor Úr, Férjem 37 éves, Hév-vezető. Múlt hét péntek éjjel ügyeletet kellett hozzá hívni, mivel -, mint kiderült - vesegörcse volt....
Vesefájdalom
Tisztelt Doktor úr/ Doktornő! Tavaly nyáron, pont 1 évvel ezelőtt vesegörccsel kerültem kórházba, a munkahelyemről hívnunk kellett a mentőket. Akkor épp...
Vesegörcs utáni elhúzódó "parancsoló"...
Kedves Doktor/Doktornő! Hat nappal ezelőtt volt egy kora reggeli 2, 5 órás vesegörcsöm (2 héttel ezt megelőzően is volt egy ennél "gyengébb" 2 órás...
Vesegörcsök terhesen
Kedves doktor úr/nő! 26 hetes kismama vagyok és úgy 3 hete vannak éjszakánként vesegörcseim. Ha kimegyek wc-re akkor enyhül a fájdalom egy kis időre. A...
Húgycsőnyílás diszkomfort
Tisztelt Doktor Úr! A következő problémával fordulnék Önhöz: Januárban visszatérő felfázással küzdöttem, kétszer kaptam Monural port a kezelésére. A...
Van a LEUPRORELIN-nek kivalto tipusa?
Tisztelt Doktor Úr. 2009-ben rosszindulatú prostata rákot diagnosztizáltak nálam. (8o körül volt a PSA-m, biopsziát is végeztek) Besugárzást kaptam –...