Variocele hatása a magzatra?

Tisztelt Doktor Úr!

Azt szeretném kérdezni, hogy variocele, hydrocele vagy hydrocele betegség fennálása okzhat-e valamilyen fejlődési rendellenességet a magzatnak vagy csak a termékenységet befolyásolja? Valószínűleg variocele betegségben "szenvedek", de pontos választ csak következő héten tudok.Illetve azt kérdezném szükséges-e valamiféle plusz szűrővizsgálat a magzat egészségességének megállapításához? Mivel elméletileg a páromnak nem lehetett volna természetes úton gyermeke, ezért ragaszkodnánk a babához, amennyiben egészséges.

Üdvözlettel X, Y

Dr. Bodnár Edina válasza varicocele témában

Tisztelt X, Y!

A varicocele - here visszértágulat, hydrocele - here vízgyülem egyike sem okoz fejlődési rendellenességet a születendő magzatban, így kiegészítő vizsgálatra nincs szükség.

 

Kérdés: 2010. április 13., 21:39 ;Megválaszolva: 2010. április 13., 21:39
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Varicocele-műtét utáni...
Tisztelt Doktor Úr! A kérdésem a következő: Varicokele-műtétem volt. Azt az utasítást kaptam, hogy két hétig ne szexeljek utána. A 12. napon...
Bal oldali varicokele mûtétem volt, 2...
Tisztelt Doktornö/úr! Amint azt már fentebb is említettem, hereviszér tágulatot allapítottak meg nálam, amit lassan két hete meg is operáltak. A...
varicocele műtét
Varicocele
Testtől elálló boxer miatt lehet...