• Mi lehet a baj? Görcsök az alhasban és állandó vizelési inger

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Szeretém a segítségét kérni mivel a párom (18) egy ideje a kórházat járja de nemnagyon jutottunk idáig semmire. a panaszai: görcsök, alhasban, és régóta különösen sok időt tölt el a vizeléssel 10 13perc... volt már bent kórházban a görcsök miatt, és olyan érzése van mintha mindig wc-re kellene mennie de van mikor alig megy a dolog illetve kevés a vizelet mennyisége. ezen kivül nagyon zárkózott és stresszes a párom, már csomó vizsgálaton voltunk, nőgyógyászati UH-ra is most megyünk, valami tükrözés is volt neki. sclerosis multiplex-re gyanakodtak, vagy egy cisztára a hólyag falában. de még nemtudunk semmi biztosat és csak reméljük hogy nincsen nagy baj.. mellesleg olvastam ezekről a betegségekről ami eléggé aggaszt, hogy mi lesz vele. Röviden ennyi, de a hangulata már jobb mint volt, megnyílt és énis azon vagyok hogy segitsem őt mindenben és megnyugtassam hogy ne idegeskedjen minden miatt, mert nagyon stresszelt. Ön mit javasol vagy mi az elképzelése mi lehet a baja, mi okozhatja a görcsöket, mi a teendő? Köszönettel: Zoltán

        WEBBeteg szakértő válasza a hasi görcs témában

        Nagyon szokatlan tünetekről van szó, főleg ebben a korban. Alhasi görcsök esetén jó lenne tisztázni, összefüggésben vannak-e a menstruációval, de gondolom nőgyógyászaton már jártak. Vizelési panaszok alapján valóban felmerül sclerosis multiplex is, illetve a fájdalmak miatt intestitialis cystitis sem kizárt. Azt tudnám javasolni, hogy egy nagy tapasztalattal bíró szakemberhez forduljanak, neurológushoz illetve urológushoz.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2010-03-11 21:21:17; Megválaszolva: 2010. március 11., 21:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: