• Felfázás, vizelési inger, fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Dr Adányi József doktor úrtól szeretnék kérdezni, sok jót hallottam róla.

        Kedves Doktor Úr!

        A kálváriám kb. 3 hete kezdődött, a gyakori "felfázásos" tünetekkel (sűrű vizelési inger, kis mennyiségek, fájdalom, stb.) Mivel utána közvetlenül nőgyógyászati tüneteim is voltak, erre gyanakodtam, de ettől függetlenül tőzegáfonya-kapszulát kezdtem el szedni és sokat ittam. A nőgyógyász nem megfelelően vizsgált ki, kenetvétel nélkül antibiotikumos krémet írt ki nekem, de nem is nyílt alkalmam használni, mert egy héttel azután, hogy az első panaszok jelentkeztek, nagyon begörcsölt a vesém, ügyeletre kellett mennem, és 3 keresztes vizeletet (vér, genny) állapítottak meg. Ciprofloxacin 250 mg-t kaptam, azt beszedtem, majd közvetlenül utána csináltattam egy laborvizsgálatot, ami teljesen negatív lett. Ehhez képest 1-2 nappal a gyógyszer beszedése után jelentkeztek megint panaszok. De ezek a panaszok kicsit másak most. Sokat iszom, így megértem, hogy többet járok a WC-re, de nem csak cseppek jönnek, hanem nagyobb mennyiségek, viszont miután felállok, mert úgy érzem, már nem kell, nem jön több, rá pár percre ismét jelentkezik az inger, és megint mennem kell. Jelenleg a vesém is tompán fáj, inkább csak érzem, hogy van. Nőgyógyászatilag sem vagyok teljesen rendben. Az esetleg még fontos lehet, hogy a betegség megjelenése előtt nem voltam "nagyivó", nem sokat ittam naponta, illetve a családunkban előfordult női ágon cukorbetegség, olvastam, hogy esetleg ennek is köze lehet hozzá.

        Nagyon várom szíves válaszát!

        Előre is köszönöm!

         

         

         

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a húgyúti fertőzés témában

        Az Ön által leírt panaszok véleményem szerint, egy nem megfelelően kikezelt cystitis (hólyaghurut) képét mutatják.

        Egyszerű tanácsom az volna, hogy legalább egy hét (még jobb ha kettő) antibiotikum nélküli periódus után, egy vizeletvizsgálatot végeztetne, ennek függvényében, tenyésztést. Amennyiben ez nem vezet eredményre egy Koch tenyésztés sem ártana TBC kizárása miatt. 

        Tőzegáfonya kivonat, illetve a bő folyadékbevitel jó (zöld tea, fekete tea, kávé, szénsavas üdítők, fűszeres ételek kizárva! ).


        Dr. Szegedi Krisztián, urológus szakorvos-jelölt
        Itt kérdezhet További orvosok

        Kérdés: 2010-03-08 14:06:49; Megválaszolva: 2010. március 08., 14:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Néhány hete bizsergő, remegő érzés jelentkezik napközben a péniszemben. Periódikus jellegű, mintha mobiltelefon rezegne a zsebemben. Nem fájó, csak zavaró érzés. Ülés, mozgás közben egyaránt tapasztalom. Évekkel...
        Kedves Doktor Úr! Az alábbi biopszia eredmény értelmezésében kérem segítségét: 1-2. Prostata részletek közül a bal oldalon, 4 mintában daganatszövet van. A daganatsejtek mirigyhám jellegűek, helyenként szembetűnő nucleolussal bírnak,...
        Tisztelt Doktor Úr! Tegnap párommal való szeretkezés után vettem észre, hogy a makkom alatt egy vérömleny keletkezett. Érzékenyebb is lett a péniszem, ha megnyomom itt, fáj. Érdeklődnék, hogy van-e teendőm ezzel, vagy el fog múlni?