• Lehet babánk?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Úr/Nő! Első gyermeket szeretnénk, 30 felett. Férjemnek oligo-astheno-teratozoospermiát állapítottak meg. Hormonképe viszont jó. Egészségesen élünk. Antioxidánsokat javasoltak. Szerintem ez kevés, szed évek óta. Van 1 bátyja, akinek szintén nem született gyermeke. Lehet ez kromoszóma probléma? Öröklődhet fiúkban? Mit tegyünk? (Az én eredményeim jók. Segítségét előre is köszönöm! Tina

        WEBBeteg szakértő válasza a spermakép témában

        Kedves Tina! A férjénél megállapított kórképnek számtalan oka lehet, köztük az örökletes jelleg is, bár a környezeti hatások szerepe nagysegrendekkel valóüszínűbb. Ha az orvosuk felveti (aki ismeri a spermakép és a férje részletes "paramétereit"), végeztessék el a genetikai vizsgálatot, bár az esetek túlnyomó részében a vizsgálható gének sértetlennek mutatkoznak.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-26 08:24:27; Megválaszolva: 2010. február 26., 08:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: