• Herevisszér-tágulat?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/ Doktorúr!

        Sajnos nem voltam eléggé tájékozódott, pedig 21 éves vagyok. Tegnap utánanéztem a here betegségeinek, pusztán kíváncsiságból, és találkoztam a herevisszérrel.Egyértelműen tapasztalom magamon, kissé látható (főleg meleg vízben fürdés után), és egyértelműen kitapintható.Néztem róla képeket, abszolút egyező. A gond az, hogy nekem ez már biztos hogy évek óta ott van, csak nem tudtam hogy ez gond...

        - Nem érzek semmilyen fájdalmat a herémben, illetve a környékén.
        - Vizeletemmel, spermiummal, nemi élettemmel sem volt semmi gond sosem.
        - Húzódást sem érzek a herémnél.

        Szóval tulajdonképp abszolút tünetmentes, de egyértelműen kitapintható.Olvastam róla, hogy ennek következtében a here sorvadásnak indulhat.Ez fájdalommal jár? Mert azt viszont észrevettem hogy a bal herém kisebb mint a jobb (mint szinte mindenkinek), de körülbelül úgy a felénél egy kicsit nagyobb nagyságú.Nem tudom ez normális-e, egyébként már van időpontom urológushoz, de szeretnék kérni egy információt Öntől, hogy mire számítsak! Én csak attól félek, hogy  a herét el kell távolítani...
        Segítségét előre is köszönöm!

        Lali

        WEBBeteg szakértő válasza a herevisszér témában

        Kedves Lali! Nem hinném, hogy el kellene távolítani a herét. Valóban a varikokele, a rossz áramlási viszonyok miatt (vénás pangás) hosszútávon a here lassú sorvadásához vezethet, ez elsősorban a spermaképben okoz elváltozást, ilyenformán terméketlenséghez vezethet. Azt hozzá kell tennem, hogy fiatal, magas, sportos testalkatú férfiaknál nagyon gyakori jelenség. Amennyiben zavarja műteni is lehet. Rutinműtétnek, kis beavatkozásnak számít, a műtéti módozatokra nem áll módomban kitérni, ezt valószínűleg orvosa készségesen ismerteti.


        Kérdés: 2010-02-21 10:21:41; Megválaszolva: 2010. február 21., 10:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.