• Hólyaghurut

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr!

        Fiatal lány vagyok. Nemrég hólyaghurutot állapítottak meg nálam. Kaptam gyógyszert, azóta minden rendben van. Az orvos, aki kezelt azt mondta, hogy a párommal való együttlét során kaptam el a fertőzést, a többi kérdésemre (hogy lehetséges ez, megelőzhető, stb.) azonban már nem válaszolt.

        Valóban, a tünetek nálam az együttlét után pár nappal jelentkeztek (óvszert használtunk). A partneremnek nincsenek tünetei.

        Kérdés: előjön-e újra a probléma a következő együttlétnél? Megelőzhető-e valahogy a dolog? Jelentkezhet-e a partneremnél is, kell-e érte "aggódnom"?

        Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a húgyúti fertőzés témában

        Kedves Kérdező!

        A hólyaghurutot meg tudja előzni a személyi higiéniás szabályok betartásával, aktus előtt és után intim mosakodás javasolt, illetve érdemes aktus után a hólyagot kiüríteni, és bőven fogyasszon folyadékot is, így csökkenthető a fertőzés kialakulásának esélye, ha pedig panasza van, akkor kisvirágú füzike teát fogyasszon. Ez inkább a nőknél jelentkezik nagyobb százalékban, barátjánál kisebb a rizikó, de ha panasza lenne, akkor bőven fogyasszon kisvirágú füzike teát.


        Dr. Csuth Ágnes, családorvos
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2010-02-17 10:38:03; Megválaszolva: 2010. február 17., 10:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: