• Here sorvadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Úr! Kb. fél éve derékfájdalom alapján, felkerestem az urológus orvost, mert vesefájdalomra gyanakodtam! Az urológus orvos ambulánslapra ezt vezette fel! „ Jelen panaszok: 2 hete bal oldali deréktáji fájdalom volt, mely görcsös jellegű volt, 1 hétig tartott, majd sp.szünt. Subfebrilis volt, mely tegnap este 37, 5 volt. Hidegrázása nem volt. Gyakrabban kellett vizelnie, vizelete nem csípett, nem volt véres, nem volt zavaros. ½ éve van jobb oldali heretáji dyscomfort. Státusz. Kisdiónyi, mirigyes proszt. A bal here, mellékhere, funcicolus ép. Jobb oldali here az ellenoldalinál kisebb, a mellékhere feji része kissé érzékenyebb a funiculus ép. A hozott T. víz.: 8 fvs, Donne. Nyom. Víz. Teny. Negatív Sperma teny. Negatív Hasi áttekintő UH vizsgálat: A pancreas homogén. A hasi aorta nem tág. Kismedencében kóros nem látszik- Eperendszerben kő nincs. A máj és a lép nem nagyobb. A vesék szerkezetileg épek. A lat. Sinusok szabadok. Megvastagodott bélszakasz nem ábrázódik. Herék UH vizsgálata: A jobb herében számtalan apró echodens képlet van, állományában 7mm-es életlenszerű echoszegény terület. A jobb here kisebb A balhere körül folyadék van. A bal here norm. Szerkezetű, norm. Nagyságú. A here körüli folyadékban apro meszes képlet. A mellékhere fejében egy- két apró cysta.. Andrológiai szakrendelésre utaljuk” A doktor Úr Cifránt írt fel. 2008.01.16 Andológus: Megállapította nagyjából ugyan ezt. A prosztata váladékban: enterococcus faecalis baktériumot találtak. Erre cifran és supplint írtak fel amit 8 hétig szedtem. Következő prosztata váladék vizsgálat streptococcus agalactiae baktériumot találtak. Újra felírtak 20 szem Cifránt és Supplint. A herém tovább sorvad és tompán fáj. Kérném segítségüket, mi okozhatja a here sorvadást? Ami nem változik.

        WEBBeteg szakértő válasza a heresorvadás témában

        Kedves Kérdező!

        Minden eset teljesen személyre szabott, ráadásul Ön több szakembernél is járt, akik alaposan kivizsgálták, és a szakma szabályainak megfelelő terápiát alkalmaztak. Az interneten válaszoló orvos ezzel szemben hátrányban van, hiszen fontos kórelőzményeket nem tud, nem látja magát a beteget. Ezért csak általános szempontokat vethetek fel, amelyekről egy rendelésen - idő hiányában - nincs mód beszélni, és így sem biztos, hogy egy általános válasz elég megnyugtató lehet ebben a konkrét esetben.

        - A here sorvadása több okra vezethető vissza, melyek felnőtt korban lehetnek: genitalis gyulladások (mellékhere-heregyulladás, nemibetegség), here körüli műtétek (here víz-sérvlágyéksérv műtét), fertőző betegségek (mumpsz), sérülés, munkahelyi ártalmak ( meleg, mérgező anyagok), személyi szokások (dohányzás, alkohol, kábítószer). Ezen folyamatok során a hereállomány duzzadása, később hegesedése jön létre, a here keringése romlik, az állomány pusztul. A folyamat progresszív lehet, tehát lassú, folyamatos.
        - Az ultrahang lelet alapján korábban valószínűleg valamilyen gyulladás zajlott le. Az életlen szélű terület lehet egy csökkent vérellátású, esetleg elhalt állomány.
        - A tenyésztési eredményekkel kapcsolatban elmondható, hogy az úgynevezett enterális kórokozók normálisan is megtalálhatók a húgycső elülső szakaszában, amik a tenyésztés során is kitenyésznek, csak kis csíraszámban.
        Tehát lehetséges, hogy panasza nem fog megszűnni, a sorvadás továbbra is zajlik. A megoldás ismételt urológiai vizsgálat, gyulladáscsökkentők huzamosabb szedése lehet. Ha pedig még szeretne gyermeket, a megfelelő hormon és ondó vizsgálatokat az andrológus elvégzi.

        Dr Kocsis István, urológus


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-03-07 11:35:55; Megválaszolva: 2011. július 27., 12:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: