• 20 éves gond

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Úr!

        41 éves  vagyok, sajnos  már 20 éves korom óta potencia zavarral küzdök. A méretem átlag alitti ami mindig is nagyon zavart. Az az igazi kemény merevedésem 20 éves koromban volt utoljára. Azóta is arról álmodozom de hiába.  Családot alapítottam, a nejem mindenben segít de, a nem túl kemény merevségemet sem tudom sokáig fenntartani. Magasvérnyomásra, szív ritmuszavarra gyogyszert szedek, már évek óta. Magamban őrlődő tipus vagyok, és házi orvoshoz nem rég mertem csak elmenni ezzel e gondommal, amire  viagrát kaptam 100mg. Némileg javult tőle a merevedésem, egész jól megkeményedett, és az aktus végéig sőt tovább is kitartottam vele. Nagyon örültem, hogy láttam a nejemnek is jobb volt, és nekem is némi őnbizalmat adott, de kéthónapja valahogy ezzel sem akar már működni. Változtattam tablettát de hatástalan volt az is. Az orvos azt mondta, hogy stresszes vagyok, ezért nem megy a dolog. Biztosan igazavan de akkor már nincs is megoldás. Mit tegyek, én még csak- csak kielégítem magam, de a nejemet is szeretném. Van Megoldás? nagyon elvegyok keseredve.

         

        WEBBeteg szakértő válasza a merevedési zavar témában

        Kedves Uram! Háziorvosának igaza van, a stressznek meghatározó szerepe lehet a problémában. De emellett a szív és érrendszeri betegsége és az azok miatt szedett gyógyszerek is kihatnak rá. Kíváncsi lennék, hogy a napi szedésű gyógyszert is kipróbálta-e (a nevét sajnos nem írhatom le), mert ezzel ilyen esetekben is jó tapasztalatom van. Emellett érdemes lenne a tesztoszteron szintjét is ellenőrizni, mert lehet, hogy ezen a ponton is "be lehet segíteni". Ha a gyógyszerek már nem segítenek akkor sincs veszve minden. Ekkor javasolt az un. vákuum-készülék. Ezt "költséghatékonysága" miatt  nem egy helyen a PDE5 gátlók (pl. Viagra) szintjén kezelik. Ha erre kerülne sor, javaslom, hogy körültekintően válasszon, rengeteg a piacon a használhatatlan "bóvli". Ma Magyarországon az elérhető egyetlen, megfelelő minőségű eszköz a gyógyászati segédeszközöket gyártó Encore cég terméke. Ezzel megfelelő merevedés érhető el, ami szilikongyűrű segítségével hosszú ideig (max. 1/2-1 óráig) fenntartható.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-16 11:17:43; Megválaszolva: 2010. február 16., 11:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: