Egy ember több fajta vesekő?

Tisztelt Szakértő!

A Páromnak 4 évvel ezelőtt oxalát kövei voltak, melyektől sikeresen megszabadult. A legutóbbi alkalommal a kezelőorvos ismét követ vélt felfedezni az ultrahangos vizsgálat során. Az ezt követő vizsgálatok( röntgen, vizeletvizsálat) a feltevést nem támasztották alá. Lehet esetleg más típusú kőröl van szó?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a vesekő témában

Tisztelt kérdező!

Lehetséges, hogy egy Ca oxalát köves betegnek húgysav kövei is keletkezzenek (ez ugyanis a röntgen által nem látható). Mindenképpen javasolom ismételjék meg az UH vizsgálatot.

Addig is fogyasszon sok folyadékot (szénsavmentes ásványvíz, több féle! ), illetve kerülje a nehéz ételek (belsőségek, tengeri halak, bőr, vörös húsok, spenót, kakaó, tea, stb) túlzott bevitelét.

 

Dr. Szegedi Krisztián, urológus szakorvos-jelölt
Kérdés: 2010. február 13., 22:41; Megválaszolva: 2010. február 13., 22:41
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
férfi intimtorna
Merevedési zavar, érzéketlen...
Tesztoszteron szint
Pénisz megdagadás
Csomó a péniszen