• Prosztata

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Indokolt e a biopszia a következő lelet alapján? A legutolsó PSA eredmény:4, 23 a ráta 0, 22. A státusz:szilványi, mirigyes, jobb oldalon tömött, bal oldalon mirigyes prosztata.Van e okom félelemre, s mi várható a biopszi vétele után?

        WEBBeteg szakértő válasza a prosztata témában

        Tisztelt kérdező!

        Az ön esetében a tapintási lelet a döntő. Ennél alacsonyabb PSA szint mellett is elvégzünk biopsziát ha a prostata tapintási lelete eltér a normálistól.

        Félelemre nincs oka, habár ez nem egy kellemes beavatkozás. Ma már korszerű UH vezérelt biopszát végzünk mely képalkotó vizsgálat is egyben.  Általában oldalanként 6-6 szövettani mintát veszünk, mely szám az eset és az orvos függvényében módosulhat. Antibiotikum profilaxis szükséges, megelőzendő egy esetleges prostata, mellékhere gyulladást.

        Amennnyiben véralvadásgátló gyógyszereket szed, azokat orvosával konzultálva feltétlenül hagyja ki.

         


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-13 22:39:37; Megválaszolva: 2010. február 13., 22:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: