• Andrológia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr(Hölgy)!

        41. éves férfi vagyok, és az alábbi kérdésemre szeretnék választ kapni.  Csak feltételezem, hogy az andrológia, vagy urológia témaköre.  A kérdésem az ondóval kapcsolatos. Kb. fél éve vettem észre, hogy alkalmanként az ondóm szokatlan állagú és színű. Gyakran sűrű, csomós, a színe sárgás. Egyre többször fordul elő, hogy ilyen állagú az ondó, hetente többször is.  A bal herezacskómban kb.6-7 évvel ezelőtt volt varicocele műtét, de én ismét visszeret vélek ott felfedezni.  Nem tudom, hogy ennek van-e köze az ondó állagához, kérném segítségét, mennyire ismert problémáról van szó, milyen tanácsot tudna ezzel kapcsolatban adni.  Egyébként nem dohányzom, alkoholt alkalmanként fogyasztok, igyekszem egészségesen élni. Köszönöm válaszát előre is.

         

        WEBBeteg szakértő válasza a urológia témában

        Tisztelt kérdező!

        Az Ön által leírt tünetek nagy valószínűséggel fertőzésre, gyulladásra utalnak. Varikokele műtét és az ondó állaga között van összefüggés, de nem ilyen értelemben, általában a spermakép javulását (spermaszám növekedését, életképes spermák számának növekedését stb) várjuk a műtéttől. Javaslom, hogy mihamarabb keressen fel bátran egy urológiai-andrológiai szakrendelést, hiszen pár egyszerű, ma már rutinnak számító vizsgálattal, kollégáim pontos képet tudnak alkotni állapotáról és ez alapján megfelelő terápiában részesíthetik.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-02-09 22:45:26; Megválaszolva: 2010. február 09., 22:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: