• Andrológia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Párommal másfél éve próbálkozunk, hiába. Nekem két hete volt méh-belhártya polip műtétem, minden más nálam rendben van. A párom spermavizsgálat eredménye is jó lett, a koncentráció 135millió/ml, gyorsak is. Két eredménye nincs a referencia-értéken belül: térfogat 1, 8 ml(ref.:>2); viszkozitás:4-6 cm(ref.:0-2 cm). Az andrológus orvos azt mondta, hogy fogamzóképes. Kérdésem a következő lenne: Valóban így van-e? Ez a két eltérő érték nem befolyásolja a fogamzást? Köszönöm megtisztelő válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a andrológia témában

        Kedves Hölgyem! A párjánál talált minimális eltérések valóban nem mérvadóak, az ondómennyiségét tekintve otthon, nyugodt körülmények között valószínűleg normális mennyiségű. Érdemben azonban a fogamzóképességet nem befolyásolja. Az Önnél eltávolított méhnyálkahártya polip önmagában is lehet meddőség forrása. Ha továbbra sem sikerül teherbe esnie, a nőgyógyásza valószínűleg további vizsgálatot (PCT=postcoitalis teszt) fog javasolni.


        Kérdés: 2010-02-03 11:03:55; Megválaszolva: 2010. február 03., 11:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: