Hypospadiasis

Üdvözlöm. A problémám az, hogy hypospadiasis-szal születtem, amiről mindenhol azt olvastam, hogy műthető,  legrosszabb esetben több lépcsőben. Nos, az én szüleim csak egyszer műtettek meg, akkor egyszerűen "leműtötték" a péniszem felső részét. Ettől nyilván kicsi lett, ráadásul jelentős görbülete van merevedéskor, és esztétikailag sem valami jó. Ez szexuális képtelenséget, és elképzelhető milyen súlyos pszihés zavarokat is eredményezett, magyarán - úgy tűnik - tönkretette az  életem.17 éves vagyok, szüleimmel rossz viszonyban vagyunk, így nem beszélünk róla. A kérdésem a következő: ugye ilyen "műtét" nincs is amit csináltak velem? Mert perelni próbálkozok majd, de azt tudnom kellene, létezik-e egyáltalán ilyen. Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Bodnár Edina válasza hypospadiasis témában

Tisztelt Olvasónk!

A húgycső fejlődési rendellenességei, különösen a hypospadiasis nagy feladatot adnak az orvosoknak, szülőknek és a gyermekeknek egyaránt. A hipospadiasis a fityma felső részének lebenyszerű túlnövekedésével is jár. A plasztikai műtét célja a húgycsőnyílás közelebb hozása a makk végéhez, mely során a fityma felső részét a húgycsőképzéshez felhasználjuk.        

     Ezek ellenére sajnos nincs  garancia arra, hogy a műszer esztétikailag tökéletes legyen, sőt az esetek többségében kifejezetten csúnya marad. Ennek feldolgozása komoly lelki munka.

     Ez azt jelenti, hogy a kis gyermek korában végzett műtét teljesen rendben történt, a szülei is mindent úgy tettek, ahogy tőlük tellett. 

     Javaslom, hogy keressen fel egy urológiai szakrendelést, ahol fizikális vizsgálat után közösen dönthetnek az esetleges teendőről.

Kérdés: 2010. január 12., 21:34; Megválaszolva: 2010. január 12., 21:34
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Hypospadiasis
Üdvözlöm! Kisfiam hypospadiasissal született, húgycsöve kb.5mm-el van lejjebb.Görbület még nincs, normális vastagságban, ívben, de nem előre...
Kisebb vérzés a makkon
4 CT hatása a herére
Lágyéksérv utáni herefájdalom
Mi ábrázolódik a képeken? Ha a...