Fitymaszűkület

6éves nagyfiamnak fitymaszűkülete van. Azért vártunk eddig a kérdéssel, mert a testvérének is 5 éves korára oldódott meg a probléma magától.Nem szeretném, ha háziorvos oldaná meg a gondot, ha lehetséges.Van-e és hol találok fájdalommentes megoldást? Ha azt mondom pl., hogy elviszem urológiai magánrendelőbe, remélhetek ott fájdalommentes megoldást? Vagy ezt másképp nem lehet elrendezni csak ekkora fájdalommal? Már hallgattam egy-két gyerek reakcióját (még a várótermet is otthagytam...) és tudom, hogy az utána levő napok is szörnyűek.Van más mód?

Dr. Csuth Ágnes válasza fitymaszűkület témában

Kedves Kérdező!

Minél hamarabb gyermeksebészeti szakrendelést keressenek fel, mert a fitymaszűkületet 3 éves korra meg kell oldani. A szakorvosi vizsgálat során derül csak ki, hogy az enyhébb, kenőcsös kezelés szóba jöhet-e, vagy ez ellenjavallt a kisfiú esetében.

Sajnos jelen esetben nem a fájdalom elkerülésén van a hangsúly, hanem a mielőbbi orvosi beavatkozáson, mivel a fitymaszűkületnek súlyos szövődményei lehetnek.Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

Kérdés: 2009. augusztus 04., 11:20; Megválaszolva: 2009. augusztus 04., 11:20
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Fitymaszükület
Tisztelt Doktor úr, Szeretném öntől megkérdezni, hogy nekem fitymaszűkületem van és hogyan tudném ezt megszüntetni a lehető leggyorsabban...
urológiai kérdés
Jó napot! 25 éves vagyok. Világ életemben fitymaszűkületem volt, igazából alig tudtam még csak a bőrt is lehúzni, nem is zavart egészen...
gyermekkori fitymaszűkület/letapadás
Tisztelt Doktor Úr. Kisfiamnál enyhe letapadást/fitymaszűkületet állapított meg a gyermekorvosunk. Ftorocort kenőccsel kell kenegetni esténként....
Körülmetélés, vagy van más...
Kedves Doktor! Körülbelül 2 évvel ezelőtt, barátnőmtől elkaptam egy gombás fertőzést, ami kezelve lett, de, felhívták figyelmemet a betegság...
Jól tudom-e?
Jó napot kívánok, érdeklődni szeretnék egy olyan dologgal kapcsolatban hogy nekem relatív fitymaszűkületem van-e ha csak merevedési állapotban nem...