Fitymaszűkület

6éves nagyfiamnak fitymaszűkülete van. Azért vártunk eddig a kérdéssel, mert a testvérének is 5 éves korára oldódott meg a probléma magától. Nem szeretném, ha háziorvos oldaná meg a gondot, ha lehetséges.Van-e és hol találok fájdalommentes megoldást? Ha azt mondom pl., hogy elviszem urológiai magánrendelőbe, remélhetek ott fájdalommentes megoldást? Vagy ezt másképp nem lehet elrendezni csak ekkora fájdalommal? Már hallgattam egy-két gyerek reakcióját (még a várótermet is otthagytam...) és tudom, hogy az utána levő napok is szörnyűek. Van más mód?

Dr. Csuth Ágnes válasza fitymaszűkület témában

Kedves Kérdező! Minél hamarabb gyermeksebészeti szakrendelést keressenek fel, mert a fitymaszűkületet 3 éves korra meg kell oldani. A szakorvosi vizsgálat során, derül csak ki, hogy az enyhébb, kenőcsös kezelés szóba jöhet-e, vagy ez ellenjavallt a kisfiú esetében. Sajnos jelen esetben nem a fájdalom elkerülésén van a hangsúly, hanem a mielőbbi orvosi beavatkozáson, mivel a fitymaszűkületnek súlyos szövődményei lehetnek.Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. augusztus 04.

Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések

Nemi betegség
Tüneteim röviden: Eleinte csak nehéz volt lehúzni a bőrt a péniszről, (most már nem is lehet) és kitöredezik a bőr, ha erőltettem. Apró, pici fehér...
Fitymaszükület
Tisztelt Doktor úr, Szeretném öntől megkérdezni, hogy nekem fitymaszűkületem van és hogyan tudném ezt megszüntetni a lehető leggyorsabban, Illetve milyen...
Gyermekkori fitymaszűkület/letapadás
Tisztelt Doktor Úr. Kisfiamnál enyhe letapadást/fitymaszűkületet állapított meg a gyermekorvosunk. Ftorocort kenőccsel kell kenegetni esténként. Úgy tudom,...
Körülmetélés, vagy van más megoldás?
Kedves Doktor! Körülbelül 2 évvel ezelőtt, barátnőmtől elkaptam egy gombás fertőzést, ami kezelve lett, de, felhívták figyelmemet a betegság mellékhatása...
Fityma vizsgálata, gyermeknél,...
Érdeklődni szeretnék, kisfiam lassan 5 éves lesz, a háziorvos szerint kicsit szűk a fitymája, mert nem lehet hátrahúzni a bőrt. Valóban hátrahúzható kell...
Jól tudom-e?
Jó napot kívánok, érdeklődni szeretnék egy olyan dologgal kapcsolatban, hogy nekem relatív fitymaszűkületem van-e ha csak merevedési állapotban nem tudom...