Sperma

Kedves Doktorok! A bátyámék 2 éve próbálkoznak már, de nem lesz terhes a felesége. Azt mondják azért, mert a spermaszáma nagyon alacsony kb. 10 db az életképes és az a sejt ami ezt termeli, az is nagyon kevés. A kérdésem az, hogy van e arra mód, hogy ezt a kevés spermát megerősítsék, hogy célba jusson, vagy esetleg lehet e valahogy a termelést növelni. Beültetéssel is próbálkoztak már, de 10 nappal utána a sógornőm elkezdett menstruálni. Olyankor nem csak az egészséges spermákkal termékenyítenek meg? És a spermának van még dolga az után, hogy a megtermékenyítés megtörtént (táplálás stb.)? Várom válaszukat. Üdvözlettel: Fodorné Angi

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza spermakép témában

Tisztelt Olvasónk!

Ilyen spermakép esetén a mesterséges megtermékenyítés a megoldás. Az egészséges spermákkal termékenyítik meg a petesejtet, de ennek ellenére sincs garancia a megtermékenyítésre. Többszöri próbálkozás, türelem és siker.Üdvözlettel: Dr. Kocsis István, urológus

Dr. Kocsis István, urológus
Kérdés: 2009. július 13., 08:47; Megválaszolva: 2009. július 13., 08:47
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Clostilbegyt mellékhatásai
Tisztelt Doktor Úr, 33 éves férfi vagyok, vékony, magas testalkatú. Nem vagyok elhízva, jellemzően ugyan ülő munkát végzek, keveset de azért...
Magas FSH férfi esetén
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! 2017-ben hereviszérrel műtöttek az állandó fájdalom miatt, illetve akkori a spermakép 0 értéket hozott. A műtét...
Spermaszám
Üdvözlöm. Sperma eredmény 0,8 ml, 12,8 millió, teljes motilitás 72%, progresszív motilitás 50% non progresszív 22% immotilis 28%. Ez milyen...
Teratozoospermia termeszetes...
Tisztelt Doktor Ur! Az alabbi leletet mar megkuldtem Innek, de tovabbi kerdeseim lennenek: Párom 39 és 44 éves vagyok. Korábbi kapcsolatból...