Oligozoospermia

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Oligozoospermia (csökkent spermiumszám) , mennyire súlyos? Ettől még teherbe lehet esni? Hogyan? Spontán vagy lombik? Mivel lehetne növelni a spermaszámot?

A férje spermaképe: egy natív cseppben 3-4 mozgó, 6-8 nem mozgó spermium, könnyen folyósodó, nyákos. Volt hormonvérvétel az jó, és a genetikai vizsgálat is negatív. Az orvos először műtétet javasolt a férjemnek herevisszértágulat miatt (varikokele) , közben lesz egy herebiopszia is, amiből megnézik, hogy vannak e érett ondósejtek, és ha az eredmény jó lesz az után egyből a lombikot javasolták...  Ha rossz lesz a biopszia eredménye akkor azt mondta a doki, hogy a jelenlegi állás szerint nem lehet apa? Ez igaz?


Válaszát előre is köszönöm!

 

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza sperma témában

Tisztelt Olvasónk!

Az andrológus szakterülete a spermakép alapján megítélni a teendőket. Sajnos ahogy ő mondja úgy van, bár az utolsó mondat félreértés lehet, hiszen mesterséges megtermékenyítéshez elég egy-két életképes ondósejt is.Üdvözlettel: Dr. Kocsis István, urológus

Dr. Kocsis István, urológus
Kérdés: 2009. július 07., 17:35; Megválaszolva: 2009. július 07., 17:35
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Kevés spermium
Tisztelt Doktor Úr! Andrológiai vizsgálat eredménye alacsony spermiumszám (12 millió) .Egyéb férfi problémám nincsen. Az orvosom Gynositol...
Miért csíp a sperma?
Üdv! Már több, mint egy éve együtt vagyunk a párommal, fogamzásgátlásra hüvelygyűrűt használok, ám eleinte óvszerrel is védekeztünk. Nem...
vprosztata és sperma
Urollogiai vizsgálat psa1.75 vizelet csepegésem volt tamsudil 04 kaptam egy dobozzal a 4.nap után nem jött közösülésnél sperma ilyen nem voltmég mi...
Lehet e gyerekem ezzel az eredménnyel
Szeretném megtudni, hogy van e esélyem gyereket nemzeni! Profertilt 2. Hónapja szedek! Spermium analizis (Zárojelben a who 5also referenciaertekeket...
Retrográd ejakuláció
Tisztelt doktor Úr! 3 hónapja kissé emelkedett koleszterin szintre (koleszterin: 6, 2, LDL: 4, 01 HDL: 1, 71) Xeter5mg. gyógyszert kezdtem szedni...