Urographia papilloma kivételének eredménye

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

 

Nekem az urographiai (papilloma kivétele után) vizsgálatom eredményéről lenne kérdésem, hogy mit is jelent valójában:

Jobb oldalon az ureter proximalis szakaszán az L. II-es csigolya alsó zárólemeze magassságában enyhe lateral felé irányuló kihúzottság látszik, melyet esetleges a aberrans érkereszteződés okozhat. Az alsó közös kehelyszár kissé tágabb. A kehely benyomatok kissé elsimultak. (ezt írták, mit jelent ez? )

Valamint azt is írták az ambuláns lapra, hogy kivizelés után is telt maradt a hólyagom. Ez előfordulhat, és ha igen akkor mitől lehet ez?

Előre is köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza urográfia témában

Tisztelt Kérdező!

Az LII magasságában észlelt enyhe kihúzottságot a húgyvezeték (ureter) lefutását keresztező járulékos ér okozhatja. Ez akkor igényel teendőt, ha jelentősebb vesepangást okoz. A kissé tágabb kehelyszárral és elsimult kehelybenyomattal jelenleg teendő nincs, egy hónap múlva esetleg a pangás kizárására egy ultrahangos kontroll javasolt. A vizelés utáni telt hólyagot szerencsés ultrahanggal is ellenőrizni, okozhatja például prosztatamegnagyobbodás. Javaslom, hogy a kérdéseit a kezelőorvosával beszélje meg részletesen, hiszen ő ismeri az Ön korábbi panaszait, és meg tudják beszélni a további teendőket.

Üdvözlettel: Dr. Benyó Mátyás

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. július 04., 00:44; Megválaszolva: 2009. július 04., 00:44
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Jobb és néha bal oldali mellékhere...
Tisztelt Orvos úr! Szeptember óta kezdődött a jobb oldali mellékherémnek a fájdalma. A fájdalom nagyjából egy hét elteltével kezdett előjönni...
Sugárterhelés - hólyaggyulladás
Ez heresérv lehet?
Kb. 1 hónapja ugrálás után zsibbadást éreztem a jobb lábamban és herémben, elmentem urológushoz, ultrahanggal megnézték a herém, de nem találtak...
Véres váladék a vizeletben?
Heresorvadással Covid oltás