Herevisszér

Tisztelt Doktor Úr!

A páromnál II-III stádiumú varicokele-t állapított meg egy urológus.Voltunk spermavizsgálaton, aminek az eredménye 0, az ejakulátumban spermium nem látható! A párom beszélt egy andrológussal telefonon, és Ő azt mondta, hogy a műtét nem oldja meg a problémát, biopsziát kell csinálni, és csak az inszemináció a megoldás, sajnos! Vizsgálatra időpontot csak szeptemberre tudtak adni, addig nem tudunk semmit se tenni ez ügyben. A kérdésem az lenne, hogy jó pár helyen az interneten azt olvastam, hogy egy ilyen stádiumú herevisszérnél segít a műtét, és két éven belül lehet természetes úton gyermekünk! Akkor mi most mire számítsunk? Teljesen mást olvastam, és mást mondott az orvos, igaz még nem vizsgálta meg a páromat.

Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza herevisszér témában

Tisztelt Kérdező!

Nehéz vizsgálat nélkül véleményt mondani. A herevisszértágulat ilyen mértékű spermaképromlást csak hosszú idő alatt alakít ki, és általában akkor, ha mindkét oldali. Az andrológusnak részben igaza van, hogy a későbbiekben más megtermékenyítési módszerre, illetve herebiopsziára lehet szükség. A herevisszér műtéti megoldását mégis megfontolnám, mivel a jelenlegi helyzeten nem nagyon tud rontani, de javíthat azon.Üdvözlettel: Dr. Benyó Mátyás

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. június 23., 21:08; Megválaszolva: 2009. június 23., 21:08
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Hereprobléma - varicocele?
Tisztelt Doktor Úr! Az alábbi kérdéskörrel kapcsolatosan kérném segítségét. Maga a probléma (Ha nevezhetem annak) már több éve fennáll...
Here problémák
Üdv! Engem 11 évesen műtöttek herevisszér tágulattal. A bal herezacskóm nagyobb volt mint a jobb mert a here környékén erek voltak. Akkor ezt...
Hereviszér műtét után
3 hete volt hereviszér műtétem. A sebem szépen begyógyult. A herém még érzékenyebb, mint a műtét előtt volt. Ez meddig fog tartani? A másik...
herevisszér műtét után
Tisztelt Doktornő / Úr! Március elején hajtottak végre rajtam baloldali herevisszér műtétet. Azóta eltelt ugye több, mint 4 hónap, de még mindig...
herevisszér
Herevisszér műtét után vagyok már több mint egy hete. A bal herém amiben volt a visszér lényegesen meg nagyobbodott. Hát duplája nem lett. Azt...