Lombik vagy mégsem...

Tisztelt Dr Nő/Úr!

Tényleg olyan rossz a férjem spermaképe, hogy lombikkal lehet csak gyermekük? Esetleg nem lehet ezen  javítani? Az idén jan.07--én volt egy varicocole műtéte. 2 viszeret távolítottak el a balhere környékéről.

A műtét előtti spermaképe: menny: 3.5ml;ph: 7.8;szine: op.szürke. Mikr.kép: a látóterenként10-12ondószálcsából 4-5 normoszerkezetű ondoszálcs célirányos mozgást mutat.

Műtét utáni (4hónappal)spermaképe: menny.: 3.2ml, szine: áttetsző szürke;ph: 7.8. Mozgás: 65%gyors progresszív, 20% lassúprogresszív§% egyhelyben mozog, 15% nem mozog. Megjegyzés: Morfológia: 56%normoszerkezetű, Spermiumszám.6.5millió/ml, 21millió/ejakulátum.Jövő héten kedden ismét egy spermavizsgálat annak az eredménye meghatározó lesz a továbbiakban.De ez alapján az eredmény után Ön is úgy gondolja hogy semmi esélyünk? Lehetséges hogy javulhat az ereménye? Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelettel: Dné F.Renáta

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza spermakép témában

Tisztelt Kérdező!

Az ondó mennyisége normális esetben 2-8 ml, pH spermanyerés után 7-7, 8. A normál spermiumkép értékeinek alsó határa: 20millió/ml hímivarsejt koncentráció, 40 millió összes spermiumszám, 50% mozgó, 25% gyors, 30% normál spermiumok aránya.  Sajnos a férjének a spermaképe elsősorban a spermakép tekintetében lényegesebben gyengébb az elvártnál. Ha a következő spermakép eredményében jelentős javulás észlelhető, akkor még lehet eredményes megtermékenyítésre esély.

 Üdvözlettel: Dr. Benyó Mátyás

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. június 28., 11:48; Megválaszolva: 2009. június 28., 11:48
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Clostilbegyt mellékhatásai
Tisztelt Doktor Úr, 33 éves férfi vagyok, vékony, magas testalkatú. Nem vagyok elhízva, jellemzően ugyan ülő munkát végzek, keveset de azért...
Magas FSH férfi esetén
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! 2017-ben hereviszérrel műtöttek az állandó fájdalom miatt, illetve akkori a spermakép 0 értéket hozott. A műtét...
Spermaszám
Üdvözlöm. Sperma eredmény 0,8 ml, 12,8 millió, teljes motilitás 72%, progresszív motilitás 50% non progresszív 22% immotilis 28%. Ez milyen...
Teratozoospermia termeszetes...
Tisztelt Doktor Ur! Az alabbi leletet mar megkuldtem Innek, de tovabbi kerdeseim lennenek: Párom 39 és 44 éves vagyok. Korábbi kapcsolatból...