• Sokszor fájnak a veséim - Mit tehetek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Ha fázom, akkor először mindig a veséim fáznak, ezért mindig odafigyelek öltözködésnél a derekamra. Napközben sokat iszom: vizet vagy különböző teákat. Mégis kb. hetente egy két nap fájnak/érzékenyek a veséim. Nem tudom, mit tehetnék.

        WEBBeteg szakértő válasza a Vesebetegség témában

        Nem egy betegünk érkezik a rendelésünkre ezzel a mondattal: "fájnak a veséim". A kétoldali vesegyulladás, vagy kövesség valójában elenyészően ritka számban fordul elő. A vesemedence gyulladás magas lázzal, vizeletcsípéssel, a kő okozta elzáródás pedig heves fájdalmakkal, hányingerrel, esetleg véres vizelettel járna.

        Egyrészt javaslom, hogy keressen fel egy urológust, mivel természetesen ki kell zárni minden urológiai okot, amit egy vese ultrahang és vizelet vizsgálattal gyorsan el lehet végezni.

        Másrészt megnyugtatom, hogy a legtöbb ilyen esetben a panasz hátterében urológiai ok nem áll, hanem a gerinc melletti izomcsoportok kétoldai fájdalma, amely neurológiai, vagy reumatológiai vizsgálatot, illetve kezelést igényel.

        A derékmelegítő és a teák használatát jónak tartom, és javaslom.


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-09 17:35:54; Megválaszolva: 2011. október 05., 12:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: