• Rövid fitymafék - Mi a teendő?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A bőr a makk alatt 1-2 centivel megakad, és a makkot is lehúzza valamennyivel. Milyen problémát okozhat a későbbiekben? Hallottam, hogy meg lehet operálni. Érdemes? Akadályozza a péniszem növekedését? Az óvszer használatát befolyásolja?

        WEBBeteg szakértő válasza a fitymafék témában

        Leírása alapján feltehetően a fitymát a makkhoz alul rögzítő fék (ún. frenulum) születetten rövidebb. Merevedéskor feszül, majd az egyik első szerelmi aktusnál, vagy önkielégítéskor berepedhet. Ijesztően vérzik, de komoly gondot nem jelent, a vérzés pár perces leszorítással magától szűnik. A rövid fék nincs hatással a pénisz növekedésére, és ha nem fáj, nincs is vele teendő.

        Kisfokú rövidülésnél a rövid fitymafékkel csak akkor van teendő, ha panaszt okoz. Javaslom, hogy túlerőltetés, berepedés esetén a gyógyszertárban recept nélkül kapható Neogranormon kenőccsel kenje be, az nyugtatja, hámosítja.

        Emellett felkereshet egy urológust, aki ha szükséges, egy kis műtéttel a rövid féket teljesen bemetszi. A kisműtétet ambulánsan végzik, és kb. 5 percig tart, és egy aprócska tűvel adják az érzéstelenítőt. Bőrnyugtató, gyulladáscsökkentő, hámosító hatású spray-t fújhat rá. A seb 1-2 hét alatt gyógyul, majd mikor begyógyult, érdemes alkalmazni kamillás borogatást a hegesedés meggátlására. A teljes gyógyuláshoz legalább hat-nyolc hét szükséges. Javaslom, ne erőltesse túl. A műtéthez tizennyolc éves korig szülői beleegyezés kell, sőt a szülőnek el kell kísérnie vizsgálatra.

        Óvszer nincs hatással a rövid fékre.


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-06-09 16:51:00; Megválaszolva: 2011. október 05., 12:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Címzett! Szeretnek érdeklődni, hogy mi van akkor, ha a vizelet üledékes vizsgálat baktériumot mutatott ki, de a tenyésztésnél meg nem mutatott ki semmit? Hogyan lehetséges ez? Köszönöm!
        Vesefájdalmam volt a háziorvos elküldött laborba.Ezek az eltérések vannak: Vvt sülly.25 eGFR81 kreatin kináz 381 CKMB 30 Se összfehérje 58 Vizelet haemoglobin 1+ Protein 1+ üledék 8-10vvt 90-100fvs bakt.-ok Hasi uh-n vese negativ...
        Tisztelt Doktor Úr! Egy hónapja volt egy uréter plasztika műtétem. Jelenleg dupla J katéter még bent van. Előtte sokáig baktérium fertőzésem volt. Jelenleg a labor eredmény negatív lett. Viszont a hólyagfájdalmaim szinte elviselhetetlenek....
        Tavaly decemberben kezdett fájni a derekam, illetve vizelési ingerem volt viszketett a péniszem! Elmentem urológushoz kaptam savulin nevezetû antibiotikumot majd miután beszedtem nem lett tökéletesen így elmentem egy másik urológushoz január...
        Tisztelt Dr. Úr ! 2 éve volt a jobb herémnél egyszerre spermatocele és hydrotocele műtét, ami után elmúltak a fájdalmak. Kb. 1 hónapja önkielégítés közben belenyilalt a fájdalom ebbe a herémbe. Ami azóta sem múlik. Néha teljesen rendben...
        Üdvözlöm. A férjemnek szünni nem akaró here fájdalma van, igazából csak tapintásra fáj, csomót nem éreztem benne, mintha a mellékheréje picit duzzadt lenne. Néha a vizelés is nehezen megy neki. 2004-ben a jobb heréjét el távolították...
        Üdvözlöm, Az alábbi szöveg (ondó mikrobiológiai lelet) laikus számára is közérthető verzióját szeretném megtudni. Köszönöm "Enterobacter és Serratia fajok, valamint Citrobacter freundii és Morganella morganii esetében bár a törzs...
        Hamar elélvezek szeretném kérni a segítségét és nem gyakran áll fel a nemiszervem tudna valamilyen gyógyszert ajánlani és hogy a nemi szervem megnagyobbodjon és tovább bírja a szexet.
        Tisztelt Doktor Úr! Andrológiai vizsgálat eredménye alacsony spermiumszám (12 millió).Egyéb férfi problémám nincsen. Az orvosom Gynositol szedését javasolta, majd vérvizsgálat után (LH 3.62, FSH 3.64, Prolaktin 128.4, tesztoszeron 10.3)...
        Tisztelt Doktor Úr! Ez év márciusában TURP műtétem volt. Május elején kezdem herefájdalmakat érezni, főleg a jobb oldalon. Természetesen visszamenten a műtétet végző orvosomhoz, prosztatámat ultrahanggal, heréimet tapintással megvizsgálta...