• Neuropathia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        Tóth Ádám vagyok, 20 éves. 1 éve kezdődtek a panaszok, amikor azt vettem észre, hogy futás közben elkezdett fájni a nemi szervem jobb oldala (belül a péniszben, de már a testen belüli szakaszon) Nem sokkal később kezdődtek a merevedési zavarok, majd az érzéscsökkenés, amit hihetetlenül erős fájdalom kísért. Jóformán minden egyes lépésnél fájt és zsibbadt, főleg ülés ás állás közben. Sérv lehetőségét azonnal kizárták, s az UH sem mutatott semmit, az urológus nem tudott mit mondani. Decemberben kaptam egy diphrophos injekciót az érintett területre, s a fájdalom elviselhetőbbé vált, de a tünetek egyáltalán nem javultak. A CT-n sem látszik semmi, ami esetleg nyomhatná az ideget, mégis azon a ponton túl ahol fáj, hihetelenül lecsökkent az ideg ingerületvezetése. Szedtem karbamazepint (Tegretol), de az sem vezetett eredményre. Nem iszok alkoholt, nem dohányzok, rendszeresen sportolok, nem vagyok cukorbeteg. Iszonyú így élni, 1 éve még versenyszerűen sportoltam de azt is abba kellett hagynom emiatt. Akárhogy is terhelem pl. futáskor vagy nagyobb súlyok emelésekor, este sokkal jobban fáj mindig, s néha a Cataflam se tud segíteni, de reggel mindig jobb egy fokkal, s mintha előröl kezdődne az egész...Jelenleg teljes impotenciáról beszélhetünk, s olyan érzéscsökkenésről néha, hogy a nemi szervemet akár tűvel is szurkálhatnám, az se fájna annyira...

        Ön szerint milyen fajta betegség lehet ez? Kitől tudnék segítséget kapni, mert úgy érzem a Honvéd kórházban úgy néznek rám, mintha egy 70 éves volt katona lennék, akinél sokkal természetesebb egy-egy ilyen jelletgű betegség, de 20 éves leszek csak! Megköszönném ha tudna valamilyen magán ideggyógyászt ajánlani Bp-n, mert én úgy látom a jelenlegi "kezelésem" nem vezet sehová. Kérem segítsen, válaszát előre is köszönöm!

        Üdvözlettel:

        Tóth Ádám

        WEBBeteg szakértő válasza a neuropátia témában

        Kedves Ádám!

        Nem találkoztam még az Önéhez hasonló panasszal. Ha keresném a panasz okát, akkor először helyben keresném, ami az urológus feladata. Másodsorban a penist ellátó ideg kilépési helyének megfelelően keresnék okot (UH, CT), illetve az ideget adó gerincvelő szegmentum vizsgálatát végezném MR-rel. Ha semmilyen más neurológiai tünete nincs, leginkább ezekre tudnék gondolni. Valamint esetleg valamilyen helyi toxikus ártalom következménye lehet (fertőzés, kémia szerek használata). Budapesti magán ideggyógyászati rendelést nem tudok Önnek javasolni. Próbáljon orvost-kórház váltani, hátha újabb ötletek is felmerülnek a másik szakorvosban.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-17 21:57:03; Megválaszolva: 2011. október 05., 11:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr! Hetefájdalommal kerültem be,ahol egy gyermeksebész megvizsgált (nem urológus),aki mellékhere gyulladást állapított meg. Az orvos csak fizikális vizsgálatot csinált,UH-t nem. A felírt antibiotikum elfogyott,amellé...
        Vesekő meghatározás miatt ct-n jártam, az orvosom viszont csak egy hónap múlva fogad. A leletben az szerepel 1400hu denzitású kő. Szeretném tudni, ez melyik fajta vesekő tulajdonképpen? Köszönöm
        Tisztelt Doktor Ur! Fel eve kezdodtek panaszaim, gyakori vizelesi ingerrel, mely idonkent surgeto is volt. Volt uh, vizelet labor, egyszer tenyesztes is, minden negativ. Holyagtukrozes is tortent, aminek enyhe trigonitis az eredmenye, da az urologus szerint...
        A panaszom a következő: egy ideje romló potencia és ezzel párhuzamosan vizelési panaszaim vannak.Egy urológiai vizsgálat kimutatta a húgycsőszűkületemet, melyet megműtöttek.Vizelési görbém nem lett jobb...+ a laborleleteim februárban 13,...
        Tegnap este a párommal szeretkeztünk majd elszakadt a fitymafékem. Ami nagyon éles fájdalommal járt. Majd vérezni kezdet ez kb. 5 percig tartott. A szakadás hossza kb. 1-1,5cm. A szakadás azóta nem vérzik csak érzékeny. Mi ilyenkor a teendő,...