• Sürgős műtét?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr! A gyanúm szerint herevisszér tágulatom van. Már jó ideje (évek óta) észleltem a panaszokat, de mivel nem mindig vettem észre a tüneteket magamon és fájdalmat sem érzek, eddig nem nagyon zavart. Mostanság kicsit utánaolvastam és megijesztett, hogy komolyabb herekárosodást(sorvadás) és akár a nemzőképesség elvesztését is okozhatja. Sürgős lenne a műtét, és ha már évek óta fennáll a probléma mennyire lehetnek komoly következményei? Egy esetleges azonnali műtét után mekkora a teljes gyógyulás esélye? 19 éves beteg

        WEBBeteg szakértő válasza a heregyulladás témában

        Tisztelt Kérdező!

        A herevisszér tágulat műtéte nem sürgős beavatkozás, a javulás pontos mértékét egy előzetes spermavizsgálat mondja meg pontosan a műtét utáni értékekkel összehasonlítva. Azt javaslom a további kétségek közt őrlődés megelőzésére, hogy keressen fel egy urológiai rendelést, ahol egy egyszerű vizsgálattal és a herezacskó ultrahangos áttekintésével pontosan megmondható a probléma oka. Meglehet, hogy egyszerű mellékhere-gyulladásról van szó.

         

        Üdvözlettel: Dr. Benyó Mátyás


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-06-16 08:51:16; Megválaszolva: 2011. október 05., 11:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: