Meddőségi laboratóriumi lelet

Tisztelt Doktor Úr! A párommal másfél éve próbálkozunk gyermek vállalással, eddig sikertelenül. Egy rövid kiértékelést szeretnék kérni öntől a mellékelt leletről, hogy pontosan mi mit jelent. A spermium cc. értéke sajnos alacsony. Miért lehet ez? És van-e rá valami lehetőség, hogy ezt az értéket normális szintre lehessen hozni. Lehet-e köze az alacsony spermium cc-hez az, hogy viszonylag sok szénsavas üdittőt iszok? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Zsolt

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza meddőség témában

Tisztelt Kérdező!

A sok szénsavas üdítő az ondó savasodásában játszhat szerepet (pH alsó határ) , érdemes a fogyasztásukat csökkenteni. A megtermékenyítésben sok tényező szerepet játszik, melynek nem tesz jót az alacsony spermiumkoncentráció. Javaslom, hogy egy vizsgálat céljából andrológiai szakrendelést keressenek fel!

Üdvözlettel: Dr. Benyó Mátyás

Kérdés: 2009. június 16., 08:54; Megválaszolva: 2011. október 05., 10:32
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Heresorvadással Covid oltás
Dudor herezacskón
Mitől lehet?
Hímvessző, gyulladt nyirok ér?
Tanácstalan vagyok.