• Véres vizelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/ÚR!

        2003 októberében kezdődőtt először, amikor pisilés után rögtön újból elkapott az erős vizelési inger. Eléggé véres volt a vizeletem, akkor valami port kaptam rá. Ugyanez azóta kb.3-4-szer történt meg és az orvos szerint felfázás volt. De viszont régebben is de most gyakrabban érzem úgy hogy görcsöl a vesém nem olyan nagyon erősen de azért kellemetlen.

        Azt szeretném megkérdezni, hogy nem lehet-e vesekő? Ugyanis a testvérem vesebeteg és őt többször operálták vesekővel. Hajlamos lehetek-e én is erre? Vagy ha nem akkor mitől jött eddig elő?

        Előre is köszönöm válaszát!

        Üdvözlettel: Judit

        WEBBeteg szakértő válasza a véres vizelet témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az elmondott tünetek alapján lehet vesekő is. Ez egyszerű ultrahangos vizsgálattal, esetleg hasi röntgenfelvétellel megerősíthető vagy kizárható. Ezeket a vizsgálatokat háziorvosnál is elvégeztetheti. Javaslom még a vizelet vizsgálatát is.

         

        Üdvözlettel: Dr. Benyó Mátyás


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-29 10:47:12; Megválaszolva: 2011. október 04., 06:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: