• Öklömnyi heremegnagyobbodás mi lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        TISZTELT DR SOLTÉSZ ANNAMÁRIA! A VOLT FÉRJEM 63ÉVS, ÉS KB 20 ÉVVEL EZELŐTT VOLT ORVOSNÁL, HOGY NAGYOBB A HERÉJE. AKKOR AZT MONDTA AZ ORVOS NEKI, HOGY NE MŰTESSE, MERT ELRÁKOSODHAT. AZÓTA NEM MENT EL VELE ORVOSHOZ. MOST ÉN ÁPOLOM, MERT NAGYON BETEG, GONDOLOM, HOGY A KEZELETLEN, 2000-BEN MEGÁLLAPÍTOTT MÁJZSUGORTÓL, ÉS ÚGY LÁTOM, HOGY AZ EGYIK HERÉJE ÖKLÖMNYI NAGY. HOGY EZ OKOZ E NEKI GONDOT, VAGY MILYET, NEM BESZÉL RÓLA, ORVOST NEM AKAR. ENGEM MÉGIS NYUGTALANÍT, ÉS NEM TUDOM, HOGY MI EZ, ÉS MILYEN KÖVETKEZMÉNYE VAN. TISZTELETTEL:BAKK JÁNOSNÉ

        WEBBeteg szakértő válasza a heremegnagyobbodás témában

        Tisztelt Kérdező!

         Nem tudom mi volt a férje heréjének problémája 20 évvel ezelőtt, de nem tudok olyan műtéti beavatkozásról, melynek következtében hererák alakulna ki. Az ökölnyi here hátterében (főleg ha már 20 éve nagy) nagy valószínűséggel herevízsérv állhat, de ez biztosan csak a herezacskó ultrahanos vizsgálatával állapítható meg. Amennyiben ez a probléma, az alapbetegségre való tekintettel egyszerű lecsapolással (ambuláns rendelőben elvégezhető, tűvel és fecskendővel leszívjuk a folyadékot) megoldhatóak a tünetek. Én mindenképpen javaslom az urlógiai szakrendelés felkeresését.

         

        Üdvözlettel: Dr. Benyó Mátyás


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet További orvosok

        Kérdés: 2009-05-25 13:16:09; Megválaszolva: 2011. október 04., 06:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! 43 éves nő vagyok.Szeptember elején kerültem a sürgősségire derékfájással és csillapíthatatlan hányással. Labor és CT vizsgálatot követően megállapították, hogy van egy 5 mm-es ureter kövem. Bent tartottak, és...
        Tisztelt Doktor Úr! Kicsivel több mint 7 éve vagyunk együtt a feleségemmel, eddig rendben volt a szexuális életünk, viszont nagyjából 2 hónapja merevedési problémák léptek fel. Előjáték közben lelankad illetve nem elég merev a...