• Herefájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktorúr/nő!

        A barátom kb. 2 hete 1200mg-os szója leticin tablettát kezdett szedni napi szinten, a főiskolai vizsgák miatt.Körülbelül 1 héttel késöbb a heréiben kezdett el furcsa de nem erös fájdalmat érezni.késöbb már az alhasában is megjelent a fájdalom.Elmentünk urulógiára és az orvos felfedezett nála egy apro kis cisztát a jobb mellékherében. Aztmnodta nemkell megműteni mindne renbden van vele, nem kezelik. Arra a kérdésre hogy ez a furcsa fájdalom a herékben és az alhasban ettöl a cisztától jelentkezett -e, nem adott választ.Kérdésem az lenne hogy a hirtelen nagy dóziusú, tartósan szedett szója lecitin fogyasztás okozhatja-e ezt a fájdalmat? Vagy valamilyen okbol mégis a ciszta az oka ennek? de akkor mégis miért pont most jelentkezett fájdalom?

        WEBBeteg szakértő válasza a herefájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        A fájdalom hátterében a szedett kapszula hatása nem valószínű, inkább állhat a pszichés stressz és a vizsgáktól való félelem. Amennyiben tényleg kis méretű a cysta, teendőt nem igényel, félévente urológiai kontroll javasolt. A panaszok hátterében enyhe mellékhere gyulladás is állhat, de ha nincsenek vizelési panaszok, illetve a herezacskón sem észlelhető megnagyobbodás vagy pirosság, ez kizárható. Ha az ultrahangos vizsgálat szerint sem volt eltérés, és a tünet inkább kellemetlen érzés, semmint erős fájdalom, várják meg a vizsgák végét. Ha a panaszok fennállnak vagy erősödnek, akkor szükséges ismételt urológiai vizsgálat.

         

        Üdvözlettel: Dr. Benyó Mátyás


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-25 13:19:17; Megválaszolva: 2011. október 03., 14:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.