• Vajon mi lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Körülbelül másfél hónappal ezelőtt külföldön jártam, ahol a második napon véres vizeletet, és fájdalmas vizelést tapasztaltam. Akkor kaptam rá antibiotikumot, és annyiban maradt. Kb másfél héttel ezután, mikor hazaérkeztem, újra előjöttek a panaszok, akkor rowatinexet szedtem és ismét elmúlt egy-két hétre. Mikor harmadszorra is megjelentek ugyanezek a problémák elmentem orvoshoz, aki megnézte a vizeletet, de labor vizsgálatot nem végzett, csak rá nézett és annyit mondott, hogy gennyes a vizelet, és írt fel antibiotikumot.Ismét elmúlt egy hétre, de negyedszerre is visszajött, akkor már egy másik orvost kerestem fel. Ő csinált ultrahangot, azt mondta, hogy semmi elváltozás vagy rendelenesség nincs, sőt a labor szerint baktérium sincs a vizeletemben. Most vizeletfertőtlenítőt kaptam, azt mondta beszéljünk egy hét múlva, hogy hogy vagyok, de eléggé aggódom, mert a tünetek csak súllyosbodnak, vesegörcseim vannak, és mindez 17 évesen... Mi lehet a probléma?

        WEBBeteg szakértő válasza a véres vizelet témában

        Tisztelt Kérdező!


        Panaszok hátterében vesekövesség és visszatérő húgyuti fertőződés is állhat. Ultrahang, röntgen, vizeletvizsgálat javasolt, de addig a legtöbbet Önmagán azzal tud segíteni, ha legalább napi 2, 5 liter folyadékot fogyaszt, illetve vény nélkül kapható a gyógyszertárakban tőzegáfonya kivonat tartalmú kapszula, mely egy kórokozó húgyuti megtelepedését gátolja. E mellett a vesekőoldó és vízhajtó hatással rendelkező Rowatinex is szedhető.

         

        Üdvözlettel: Dr. Benyó Mátyás


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-22 12:36:04; Megválaszolva: 2011. október 03., 11:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: