• Üdvözlöm

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Azzal a panasszal fordulok önhöz/önökhöz hogy kb 4 hete fáj a bal herém és ugy vettem észre hogy nagyobb is mint a jobb oldali. Megtapogattam többször is de elváltozást nem találtam csak a nagyobbodást. Apám mentős volt és ő azt mondta szerinte nincs probléma és ő is észrevette hogy kicsivel nagyobb de mondta h nyugodjak meg. Egy ideig fájt is, kellemetlen érzés volt. Valamikor megszűnt a fájdalom de pl biciklizésnél újra elkezdett fájni. De 1 hete kb már nem fáj viszont nyomásra nem érzékeny de ha a jobb herémet nyomom meg azt érzem. Május 14én vezettem 4 óra hosszát és elkezdett fájni a jobb herém is. Nagyon félek hogy valami komoly probléma van a herékkel. Orvoshoz még nincs erőm elmenni viszont félek h elveszithetem valamelyik herémet.  Attól is tartok hogy rontja majd a nemzőképességet.

        Mik lehetnek az okok esetleges leendő betegségek?

        Előre is köszönöm a válaszukat

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a herefájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        Heretáji fájdalom és tartós here-megnagyobbodás hátterében több kórkép is állhat. Ha a fájdalom hol jobb, hol bal herében jelentkezik, azt okozhatja mellékhere gyulladás. Egyoldali, akár fájdalom nélküli herenövekedés lehet herevízsérv miatt. A legrosszabb eset a heredaganat, ami okozhat hasonló panaszokat. Mindenképpen javasolt urológiai rendelés felkeresése, és a herék ultrahangos vizsgálata, mivel a fent felsorolt betegségek tartós fennállása ronthatja a nemzőképességet is.

         

         

        Üdvözlettel: Dr. Benyó Mátyás


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-17 16:34:55; Megválaszolva: 2011. október 03., 06:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: