• Heresérv

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tiszteletem.Szeretnnék érdeklödni a heresérv mütétről.( idö, lábadózás, veszélyek, mikor kell müteni stb.)Válaszát előre megköszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a heresérv témában

        Tisztelt Kérdező!

        Létezik lágyéksérv, ami a hasfal gyengesége, vagy a lágyékcsatorna tágassága miatt alakul ki. Itt a hasüregből belek kerülnek a lágyékcsatornába, súlyosabb esetben a herezacskóba. Megoldható a lágyékhajlatban történő metszéssel, vagy laparoszkóposan (kamerás) módon. A hasfal kerül megerősítésre ezeknél a műtéteknél, szükség esetén háló beültetésével. A műtéti metszés hamar gyógyul, fizikai kímélet legalább 6 hétig szükséges.

        A herevízsérv a here burkai által termelt folyadékfelgyülemlés miatt alakul ki. Le is szívhtó, de akkor kiújul. Megoldása a herezacskón által ejtett metszésen keresztül a folyadék és az azt termelő burok eltávolítása. A metszés itt is hamar gyógyul, a herezacskó duzzanata még néhány hétig fennmarad, azután spontán megszűnik.

        Mindkét esetben javasolt a műtéti megoldás.

         

        Üdvözlettel: Dr. Benyó Mátyás


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-12 11:29:34; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 11:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: