• Vizelet probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Hölgy/Úr!

        Egy ideje (kb. 1 éve) azt vettem észre, hogy a vizeletem furcsa szagú. Szó szerint "gáz" szaga van. Előzményként annyit tudnék megemlíteni, hogy 2006-ban volt egy jóindulatú tumor a gerinccsatornámban. A műtét után hólyag retenzióm volt, ha jól írom le a megnevezést. Már a műtét előtt is, de azóta méginkább  préselnem kell a vizeletet, hogy teljesen kiürüljön a hólyagom. Bár ennek ellenére, mégis sűrűn járok wc-re. Szintén gyakran fordul elő, hogy elszaporodnak a bacik benn és ez nagyon kellemetlen és egyre fájdalmasabb.

        Kérdésem: Ez utalhat valami problémára?

        Előre is köszönöm válaszát. Köszönettel. P. Éva

        WEBBeteg szakértő válasza a vizelet témában

        Tisztelt Kérdező!

        A nehezített vizeletürítés során gyakran előfordul, hogy a húgyhólyag nem tud kiürülni teljesen. A bent maradó, pangó vizeletben könnyen elszaporodnak a kórokozók. A tartósan fertőzött vizelet károsan hathat a vesékre, a húgyhólyagra, de még a nemi életre is. Urológiai, különösen urodinámiai (a vizeletürítést vizsgáló) szakrendelés felkeresése javasolt a probléma kivizsgálására és kezelésére.

         

        Üdvözlettel: Dr. Benyó Mátyás


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-17 16:38:44; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 10:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: