• Prosztata gyulladás, here fájdalma és vándorlása

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot kívánok!

         

        Március 2.-án hirtelen elkezdett a bal herém fájni, a fájdalom kb.1 hét után elkezdett? vándorolni? és hol a jobb, hol a bal lágyékomban, illetve az alhas tájékán fájt, néha kisugárzott egészen a combomba is. Először felfázásra gyanakodtam, ezért urológiai teával kúráltam magam. Mivel ez hatástalannak bizonyult, és már kezdem gyanakodni a tünetek alapján, hogy esetleg prosztatagyulladás is lehet, felkerestem az urológust. Ultrahangos és vizeletvizsgálat után enyhe prosztata megnagyobbodást és gyulladást állapított meg (a diagnózis N20 és bilat. N41.0 volt) a vizeletemben kevés? kristályt? talált. Antibiotikumot (ciprofloxacitin 500 mg / 12 óránként / 20 db), fájdalomcsillapítót és Rowatinex kapszulát írt fel. A vizsgálatra április 6.-án történt. Alighogy beszedtem az utolsó antibiotikumot, sajnos a páromtól elkaptam egy jó kis influenzát (bár lázam nem volt,? csak? általános gyengeség és hurutos köhögés), amire az orvos (pontosan tájékoztattam, hogy milyen gyógyszereket szedek, ill. szedtem) újra antibiotikumot írt fel (sajnos a neve nem jut eszembe, de a felső légutakra volt 8 óránként / 16 db). Az influenzából már kigyógyultam. Sajnos a fájdalmaim azóta sem szűntek meg, bár pozitívum, hogy a vizeléssel (gyakoriság, teljes ürítés) már semmi gondom, a vizeletem is látszatra kristálytiszta, nem zavaros. Jelenleg Uroherb tinktúrát és Saballo lágy kapszulát szedek, hátha segít, de legalább a tüneteket némiképp enyhíti.

        A kérdésem: már több, mint 2 hónapja vannak fájdalmaim, meddig tarthat ez még? Sajnos sokat ülök a munkám során, és érzem, hogy ez nem igazán tesz jót. Mit lehetne tenni a mihamarabbi gyógyulásért?

         

        Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a prosztatagyulladás témában

        Tisztelt Kérdező!

         Ismételt prosztatagyulladás esete áll fenn Önnél, mely a megfelelő kezelés nélkül krónikussá válhat. A Saballo a vizelési panaszokon enyhít. A bőséges folyadék sokat segíthet, de emellett javasolt még tőzegáfonya kivonat szedése. A hosszú távú ülés, fűszeres ételek és alkoholfogyasztás kerülése elsődleges. Amennyiben panaszai tartósan fennállnak, forduljon kezelőorvosához.

         

        Üdvözlettel: Dr. Benyó Mátyás


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-03 20:17:36; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 09:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: