Prosztata gyulladás, here fájdalma és vándorlása

Jó napot kívánok!

 

Március 2.-án hirtelen elkezdett a bal herém fájni, a fájdalom kb.1 hét után elkezdett? vándorolni? és hol a jobb, hol a bal lágyékomban, illetve az alhas tájékán fájt, néha kisugárzott egészen a combomba is. Először felfázásra gyanakodtam, ezért urológiai teával kúráltam magam. Mivel ez hatástalannak bizonyult, és már kezdem gyanakodni a tünetek alapján, hogy esetleg prosztatagyulladás is lehet, felkerestem az urológust. Ultrahangos és vizeletvizsgálat után enyhe prosztata megnagyobbodást és gyulladást állapított meg (a diagnózis N20 és bilat. N41.0 volt) a vizeletemben kevés? kristályt? talált. Antibiotikumot (ciprofloxacitin 500 mg / 12 óránként / 20 db) , fájdalomcsillapítót és Rowatinex kapszulát írt fel. A vizsgálatra április 6.-án történt. Alighogy beszedtem az utolsó antibiotikumot, sajnos a páromtól elkaptam egy jó kis influenzát (bár lázam nem volt,? csak? általános gyengeség és hurutos köhögés) , amire az orvos (pontosan tájékoztattam, hogy milyen gyógyszereket szedek, ill. szedtem) újra antibiotikumot írt fel (sajnos a neve nem jut eszembe, de a felső légutakra volt 8 óránként / 16 db) . Az influenzából már kigyógyultam. Sajnos a fájdalmaim azóta sem szűntek meg, bár pozitívum, hogy a vizeléssel (gyakoriság, teljes ürítés) már semmi gondom, a vizeletem is látszatra kristálytiszta, nem zavaros. Jelenleg Uroherb tinktúrát és Saballo lágy kapszulát szedek, hátha segít, de legalább a tüneteket némiképp enyhíti.

A kérdésem: már több, mint 2 hónapja vannak fájdalmaim, meddig tarthat ez még? Sajnos sokat ülök a munkám során, és érzem, hogy ez nem igazán tesz jót. Mit lehetne tenni a mihamarabbi gyógyulásért?

 

Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza prosztatagyulladás témában

Tisztelt Kérdező!

Ismételt prosztatagyulladás esete áll fenn Önnél, mely a megfelelő kezelés nélkül krónikussá válhat. A Saballo a vizelési panaszokon enyhít. A bőséges folyadék sokat segíthet, de emellett javasolt még tőzegáfonya kivonat szedése. A hosszú távú ülés, fűszeres ételek és alkoholfogyasztás kerülése elsődleges. Amennyiben panaszai tartósan fennállnak, forduljon kezelőorvosához.

Üdvözlettel: Dr. Benyó Mátyás

Kérdés: 2009. május 03., 20:17; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 09:28
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
akadozó ejakuláció
T dr ur nemrég alakult ki az a jelenség hogy nagyon akadozik az ejakuláciom azaz többször elindul de el múlik érzem hogy valami visszatartja vagy...
Prosztata problema?
Kedves Doktor ur! Parom problemajaval kapcsolatban jelentkezem, mert o egyelore nem akar orvoshoz fordulni. Szex kozben ujjal szoktam ingerelni a...
Ismétlődő probláma
Jó napot ismét. Februárban már tettem fel önnek ugyan ezzel a problémával kapcsoltban kérdést, tanácsát meg fogadva visszamentem kontrolra és egy...
Urológiai panaszok,alhasi...
Tavaly decemberben kezdett fájni a derekam, illetve vizelési ingerem volt viszketett a péniszem! Elmentem urológushoz kaptam savulin nevezetû...
Ismételt kérdés
Tisztelt Címzett! Krónikus herefájdalmat érzek 2015.októbere óta. Ing betűrése közben, felülről középső újjal megböktem véletlenül a bal...