• Vesekő

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Webdoktor! páromnak vesekőve volt, a vizsgálat szerint karbonát-apatit összetételű. kérdésem, hogy milyen ételektől alakul ki ez a fajta kő, mire kell jobban odafigyelnie az étkezés során, hogy ne újuljon ki újra? milyen egyéb tanácsai vannak vesekő megelőzésére? köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a vesekő témában

        Tisztelt Kérdező!

        Struvit + karbonát -apatit kövek megelőzése:
        A karbonát apatit kő hátterében állhat anyagcsere zavar is, kivizsgálást igényel.


        Diétával nem tudunk igazán hatékonyak lenni, mégis javasolt a vizeletet lúgos irányba befolyásoló ételek (tej, tejtermék, főzelékek) fogyasztásának
        mérséklése.

         

         

        Üdvözlettel: Dr. Kocsis István, urológus


        Dr. Kocsis István, urológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-29 23:15:01; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 13:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! 43 éves nő vagyok.Szeptember elején kerültem a sürgősségire derékfájással és csillapíthatatlan hányással. Labor és CT vizsgálatot követően megállapították, hogy van egy 5 mm-es ureter kövem. Bent tartottak, és...
        Tisztelt Doktor Úr! Kicsivel több mint 7 éve vagyunk együtt a feleségemmel, eddig rendben volt a szexuális életünk, viszont nagyjából 2 hónapja merevedési problémák léptek fel. Előjáték közben lelankad illetve nem elég merev a...