Spermaszám vizsgálat elemzése

Tisztelt doktor úr/nő!

Spermaszám vizsgálaton vettem részt megtermékenyítőképesség miatt és a következő eredményeket kaptam:

Sejtszám: 2 millió/ml

Mozgás: 50% aktív

Alak: 30% kóros

pH: 8

látóterenként 8-10 fvs látható.

V.a.: 3ml, szokvány színű, áttűnő ondó.

Arra lennék kíváncsi, hogy ezek az eredmények mennyiben befojásolják a megtermékenyítő képességemet? Ha igen, akkor van-e rá valami gyógymód? Befolyásolja-e a spermaszámot az, hogy nekem a bal herémen van egy megnagyobbodott viszér?

Előre is köszönöm válaszát!

Anonimus

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza spermaszám témában

Tisztelt Olvasónk!

Az Ön leírásában szereplő spermakép alapján a spontán megtermékenyítés nehéz lesz. A visszértágulat melegíti a herét, ami az ivarsejtek termelését gátolja. Leletével forduljon andrológushoz, aki részletes felvilágosítást és terápiát ad.

Üdvözlettel: Dr. Kocsis István, urológus

Kérdés: 2009. április 27., 12:52; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 10:29
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Kortikoszteroid mellékhatása
Tisztelt Doktor! Oligozoospermia max spermavizsgálatom diagnózisa. Mindennek utánaolvasva arra jutottam, hogy esetleg egy kortikoszteroid tartalmú...
Tamoxifen
Kedves Doktor Úr! Alacsony spermaszám, illetve alacsony tesztoszteron szint miatt Tamoxifen Teva 20 mg - os gyógyszert írt fel a férjemnek egy...
Spermakép

Tisztelt Doktor Úr!

 

 

A férjem spermaképe a következő:

 

sperma mennyisége: 2, 4 ml

sperma...

Jobb és néha bal oldali mellékhere...
Tisztelt Orvos úr! Szeptember óta kezdődött a jobb oldali mellékherémnek a fájdalma. A fájdalom nagyjából egy hét elteltével kezdett előjönni...