• Sperma vizsgálat kiértékelése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor ÚR!

        sperma vizsgálatom eredményével kapcsolatosan érdeklődnék.

        össz sperma: 59, 4 M
        spermium cc. 19, 8 M/mol  (kérdésem hogy ez a minimum alatt van, ez még elfogadható mennyiség a gyereknemzéshez? )

        Illetve van egy olyan hogy 3-4 fvs, amit nem tudom hogy mit jelent.

        É: 40% L: 30%  M: 30%

        Válaszát előre is köszönöm.

        Illetve még annyi, hogy közben kiderült, hogy herezacsakó viszértágulatom van a bal herémben. Egyértelmű hgoy műteni kell majd. A kérdésem az lenne, hogy a gyógyulás mennyi időt vehet igénybe? Illetve hogy az értágulat megszüntetése az eredményeken miben változtatna? Az élő spermák számában, mennyiségében?

        Tisztelettel: István

        WEBBeteg szakértő válasza a spermaszám témában

        Tisztelt Olvasónk!


            Az ilyen spermakép csak azt jelenti, hogy lényegesen kisebb az esély a  spontán  megtermékenyítésre. 
            A here visszértágulat melegíti a hereállományt és ez rontja a spermiumok fejlődését, a műtét ezért javasolt. A gyógyulási idő kettőtől több hét lehet, attól függően, hogy laparoszkóppal csinálják-e.

         

        Üdvözlettel: Dr. Kocsis István, urológus


        Dr. Kocsis István, urológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-22 21:18:12; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 13:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! 43 éves nő vagyok.Szeptember elején kerültem a sürgősségire derékfájással és csillapíthatatlan hányással. Labor és CT vizsgálatot követően megállapították, hogy van egy 5 mm-es ureter kövem. Bent tartottak, és...
        Tisztelt Doktor Úr! Kicsivel több mint 7 éve vagyunk együtt a feleségemmel, eddig rendben volt a szexuális életünk, viszont nagyjából 2 hónapja merevedési problémák léptek fel. Előjáték közben lelankad illetve nem elég merev a...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Bőrbetegségek a lábon
        Készülj fel a második hullámra!
        Merevedési probléma
        Rengeteg oka lehet, ezek egyike a krónikus prosztatagyulladás.