Húgycső- és herefájdalom

Tisztelt Doktor Úr! 50 éves férfi vagyok. Több hónapja fáj a húgycsövem, a herezacskó és gát közötti szakaszon a legerősebben. Nyomásra a húgycsövet keménynek és fájdalmasnak érzem.Csípő érzéssel vegyes fájdalmat érzek a húgycső nyílásig.Üléskor erősödik a fájdalom. Az érzés állandóan jelen van. A húgycsőnyílás körül enyhe pírt és duzzanatot észlelek.Váladékozást nem tapasztalok. A vizeletvizsgálat és a prosztatamasszázs utáni vizeletvizsgálat is negatív. A húgycsőnyílásból vett kétpálcikás vizsgálat sem mutatott ki gombát vagy baktériumot. Mi okozhatja a problémámat? Válaszát előre is köszönöm!

WEBBeteg Szakértő válasza húgycsőfájdalom témában

Tisztelt Olvasónk!

Panasza alapján valóban alsó húgyúti gyulladásra lehet gondolni. Ha kórokozót nem találtak, nehezíti a helyzetet.

Egyenlőre gyógyteát javaslok: kisvirágú füzike reggel-este 2-2 dl.

Ha ez hatástalan egy hónap után, ismételten érdemes felkeresni az urológiai szakrendelést.Üdvözlettel: Dr. Kocsis István, urológus

Kérdés: 2009. április 22., 16:27; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 13:08
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Ég és fáj
Tisztelt Szakértő! 4. napja Augmentin Duo tablettát szedek. Azóta nagyon kellemetlenül ég a húgycsőnyílásom környéke. Lehet-e ez a gyógyszer...
Fájdalmas égő érzés vizelés...
Tisztelt Doktor Úr/Nő Páromnál vizeléskor égő érzés/fájdalom jelentkezik, pénisze nyomásra fájdalmas. Vizelete nem véres, nem gennyes, egyéb...
Pénisz és hasi fájdalom
Kedves Doktor Úr/Nő!  Azt szeretném megkérdezni milyen vizsgálatokat, mintavételeket lehetne elvégezni húgycső+pénisz fájdalomra. A frenulunom...
Kisebb vérzés a makkon
4 CT hatása a herére