• Mirigy gyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        Kb. 1 hete vettem észre, hogy a nyakam bal oldalán az egyik mirigy meg van kicsit dagadva és háziorvosomhoz fordultam, aki mirigy gyulladásra antibiotikumot írt ki. (Előtte még februárban elég csúnyán megfáztam, de akkor nem voltam orvosnál). A gyógyszer nem használt, ezután elküldtek vér-és vizeletvizsgálatra, amelynek eredménye ma lett meg. Minden eredmény a normális határokon belül van, kivéve a vizeletben a hámsejtek aránya, amely több mint amennyi referenciaértéknek meg van adva (36)

        Kérdésem az lenne, hogy mit jelenthet ez, és hogy befolyásolhatja e az eredményt az, hogy a vizeletvizsgálat előtt egy-két nappal múlt el a menstruációm.

        WEBBeteg szakértő válasza a laphámsejt témában

        Kedves Kérdező,


        Nők esetében elég gyakori hogy, a laphámsejtek száma nagyobb, főként akkor ha hüvelyi folyás is van, ennek inkább akkor  kell nagyobb jelentőséget tulajdonítani amikor baktériumok és fehérvérsejtek is nagy számban vannak, mert az gyulladásra utal persze ehhez akkor még más tünetek is társulnak. Laphámsejtek  a vizeletüledékbe a felszíni rétegről való leválás után kerülnek.


        Tisztelettel,
        Dr. Kocsis Erika


        Dr. Kocsis Erika
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-13 14:42:43; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 08:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: