• Önkatéterezés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        39éves nő vagyok,14éve vesegondozott chr.pyelonephritis miatt,évek óta szedek alfetimet,mivel a hólyag nem ürül ki teljesen igy a pangó vizelet állandóan termeli a baktériumot(ált.e-colit).Sajnos januárban odáig jutottam,hogy állandó katétert tettek fel 3 hétre,majd megtanitották az önkatéterezést(naponta 3-4 alkalommal)Ez sem segitett most 3hete újra állandó katéterem van Azorvasom szerint nincs más megoldás csak az állandó önkatéterezés.A labor.:fehérje+++,genny++++fvs 60-70vvt30-35sok bakt Szeretném megkérdezni tényleg nincs más megoldás?Atöbbi leletem negativ(neurológia,ultrahang,vesefeltőltés,nőgyőgyász"bár itt találtak egy kis gombás fertozést de ezt a sok antibiutikum okozta amire kaptam gyógyszert és rendbejött")        köszönettel katalin

        WEBBeteg szakértő válasza a önkatéterezés témában

        Tisztelt Olvasónk!

        Javaslom, hogy keressen fel egy olyan urológiai centrumot, ahol úgynevezett urodinámiás vizsgálatot végeznek, amellyel  megállapítható, hogy a vizelési nehezítettsége hátterében milyen ok állhat. Ha az egyetlen megoldás valóban az önkatéterezés, sajnos az időszakos gyulladás annak kellemetlen velejárója. Gyógyteákkal valamennyire lehet a helyzeten javítani: medveszőlő, kisvirágú füzike.

         

        Üdvözlettel: Dr. Kocsis István, urológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-02 13:19:14; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 15:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: