• Vizelet probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        6 éves kisfiam éjszakánként többször azaz 2-3 alkalommal felébred pisilni.És nehezen tudja visszatartani.Este nem sok folyadékot kap ez miatt.Van mikor az óvodában már nem ér ki a mosdóba sem. Azt gondolom, hogy ennyi idősen már végig kellene aludni az éjszakát neki.Ez kb.2 éve van.Voltam már urológusnál is de nem sok választ kaptam.Hallottam valami számítógépes vizsgálatról is amivel felmérik a záróizomzatát és gyógytornát kap utána.Erről is érdeklődnék, hogy hol van ilyen az országban.

        Várom mielöbbi válaszát.

        Köszönettel.V.Szilvia

        WEBBeteg szakértő válasza a vizelési zavar témában

        Kedves Szilvia!

        Valóban, 6 éves kisfia panaszainak hátterében lehetséges vizelési zavar. Sok esetben az Ön által leírt tünetek lehetnek az első megnyilvánulásai a problémának. A vizelés zavar kezelése lehetséges un. Vizelési Tréning Program alkalmazásával, aminek része lehet egy számítógép vezérelt berendezés. Ennek segítségével a gyermek megtanulhatja a helyes vizeletürítést. A programnak speciális gyógytorna is a része.
        A programba vétel előtt azonban tisztázni kell, hogy kisfia panaszainak hátterében valóban vizelési zavar, vagy egyéb szervi eltérés  áll-e, mert a kezelés csak így lehet eredményes. Kérem az eddig rendelkezésre álló dokumentációt, vizsgálati leleteket  e-mailben, vagy postai úton címemre elküldeni. Az anyag áttekintését követően tudom megmondani, hogy van-e szükség további vizsgálatokra.
         
        Cím: Dr Oberritter Zsolt   PTE Gyermekklinika, Sebészeti Osztály  7623. Pécs, József A u. 7.
         
        Köszönettel!
         
         
        Dr Oberritter Zsolt


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-01 12:04:42; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 14:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: