• Kérdés Dr. Kocsis Istvánhoz.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr!

        Először is köszönöm a válaszát. A múlt héten a párom nevében írtam, aki 24 éves férfi, és mostanában sűrűn panaszkodik arra, hogy pisilés után - rendesen kicsorgatja - és még utána is utócsepegést tapasztal. vizelés után pár másodperccel például ha leül akkor csepeg még egy kicsit. Hiába rendesen kicsorgatja. vizelésnél nem érez csípő, fájó érzést.

        Egyébként mostanában vesefájdalomra panaszkodik. (de e viz.csorgás már pár hónapja tapasztalható)

        Az Ön válasza a következő volt:

        "Párjának idült prosztatagyulladásra jellenmő panaszai vannak. Azt, hogy ennek van-e bakteriális eredete, urológiai vizsgálattal állapítható meg. Ilyen fiatal korban a folyamatos stressz is okozhatja a  panaszokat.
        Javaslom, hogy a párja keressen fel egy urológiai szakrendelést."

        Így is tettünk, elmentünk egy urulógiai szakrendelésre, de sajnos nem kaptunk kielégítő választ. Egész pontosan csak annyi volt a válasz, hogy "meg kell várni amíg kicsorog." Leírnám a kórlapját a következőkben, Kérem segítsen hogy jobban megértsük az alábbiakat:

        "Statusz: Has puha betap. Vesetájak nem érzékenyek.Kgen:norm.mko.here norm.

        UH:Bo vese norm.Kő, pangás nem látható. Mjo. vese 7.45x3.41 üregrendszeri tágulat nincs  Hólyag kevés vizeletet tartalmaz.

        Prosztata norm. Heréknél és herezacskónál kóros nem látható.

        Dg:Dysuria

        Javasolt: U+Ü vizsg.lelettel.contr. 2 hét m. telt hólyaggal UH contr.

        Diagnózisook: R3000/3

        ...."

        Én nem vagyok orvos, én csak egy párja egészségéért aggódó nő vagyok és nem hiszem el, hogy ezzel csak annyit kell csinálni, hogy meg kell várni amíg kicsepeg, Tudom, hogy párom nem kapkodja el, rendesen megvárja amíg rendesen kicsepeg, de azért mégsem állhat ott fél óráig. A másik pedig hogy fáj a veséje, és nem kapott rá semmi gyógyszert, de azért két hét múlva menjen vissza, hátha akkor majd magától rendbe jön?!? (bár remélem így lesz, de azért aggódom...)

        Mihamarabbi válaszát előre is köszönöm!

        További szép napot kívánok!

        WEBBeteg szakértő válasza a vizeletcsepegés témában

        Tisztelt Olvasónk!


        Köszönöm Válaszát!
        Az urológus megvizsgálta a veséket és eltérést nem talált. Az esetleges bakteriális eredetre az általa rendelt tenyésztés adhat választ. Sokan jelentkeznek ezzel a panasszal: fáj a vesém doktor úr! A legtöbb alkalommal a veséknek semmi baja, csak a gerinc melletti izomzatból előre sugárzó fájdalomról van szó. Ezt egy ultrahangos és fizikális vizsgálat egyértelműen kizárja, vagy igazolja.

        Átmeneteileg javaslom, hogy a párja próbáljon meg egy gyógyteát, (kisvirágú füzike reggel- este 2-2 dl) és várják meg a tenyésztés eredményét. 

        Üdvözlettel:

         Dr. Kocsis István


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-18 11:24:16; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 09:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: