Lehet hogy meddő a párom?

A páromtól sperma "mintát" kért az urológsa. A prosztatájával vannak gondok- gyulladás, melyet gyógyszerekkel kezeltek, de mivel panaszai nem teljesen múlt el, a kontroll vizsgálat alkalmával újabb gyógyszereket írt az orvos, és kérte, hogy csináltassunk spermavizsgálatot. A gyulladás hatással lehet a spermák életképességére? Lehetséges, hogy a spermája nem alakalmas utódnemzésre? Az elemzés mennyi idő alatt készül el?

 

Válaszát köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza spermavizsgálat témában

Tisztelt Olvasónk!

Az ön leírásából nem derül ki pontosan, hogy milyen spermavizsgálatról van szó. Kétféle vizsgálat van:

- az egyik az ondó tenyésztés, amelyet krónikus gyulladásos esetekben végzünk el, ilyenkor kitenyésztik az ondóból egy táptalajon, az esetlegesen ott lévő fertőző baktériumokat, majd megvizsgálják, hogy mely hatóanyagokkal pusztítható el a baktérium. Ennek időtartama két-három hét.

- a másik a spermavizsgálat, amikor mikroszkóp alatt számoják és vizsgálják az ondósejteket egy adott szempontrendszer alapján. Ez alkalmas a termékenység megítélésére, helyben elkészül és azonnal leletezik.

Üdvözlettel:

Dr. Kocsis István

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. március 12., 16:53; Megválaszolva: 2009. március 12., 16:53
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Heresorvadással Covid oltás
Dudor herezacskón
Mitől lehet?
Hímvessző, gyulladt nyirok ér?
Tanácstalan vagyok.