Mi ez?

Férjem prosztata gondja miatt elment urulogiai vizsgálatra.Éjszaka 4-5 ször kell mennie vizelési kényszer miatt. Az orvos azt állapította meg, hogy a  prosztata megnagyobbodot,   ismerelen eredetű daganat, és PSA vizsgálata volt. Itt mire kell gondolni? A pSA eredmény 2 hét mulva lesz. Mire kell gondolni? Műtétre, vagy másra? Válaszát köszönöm, mert a férjem már tiszta ideg.

WEBBeteg Szakértő válasza prosztata témában

Tisztelt Olvasónk!

A PSA vizsgálatot a prosztata rosszindulatú daganat szűrésére nézzük a vérben. Ez egy kor felett rutin vizsgálat. Sajnos az OEP tünetmentes esetben nem finanszírozza, ezért az önök által olvasott diagnózist szokták adminisztratív okokból bekódolni, tehát önmagában nem jelent semmit. Aggodalomra nincs ok.

Üdvözlettel:

Dr. Kocsis István

Kérdés: 2009. február 25., 10:09 ;Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 12:09
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Extra magas PSA
Enyhe mellékhere gyulladás?
Vizelési probléma?
Prosztata nagyobbodás
Húzó érzés majd élesen szúró...