• Antidepresszánsoktól lehet ez?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! 25 éves fiatalember vagyok. A következő problémával fordulok Önhöz. Augusztus óta szorongásban, betegségektől való félelemben éltem, melyhez nagy adag stressz, álmatlanság párosult. Addig-meddig míg október 31-én bekerültem a pszichiátriára, hypohondriát állapítottak meg. 12 napig voltam bennt, gyógyszerekkel kezeltek, majd hazaengedtek. A gyógyszereket mai napig szednem kell. Az lenne a kérdésem, hogy antidepresszáns gyógyszerek (Ziperid, Ripedon, Rivotril) okozhatnak-e átmenetileg magömlés hiányt? Úgy hallottam hogy az ilyen gyógyszerek a központi idegrendszerre hatnak és ez befolyásolhat néhány hormonális folyamatot... Mikor bekerültem a korházba még rendes volt magömlésem. Merevedésem van, el is élvezek de kevés mennyiségű sperma (ondó) távozik, de volt olyan is hogy egyáltalán nem jött semmi. Vagy ha jön is valami, az csak egy híg szerű valami. Ez azóta van mióta kijöttem a kórházból. A gyógyszerek szedésének abbahagyása után visszaállhat a régi rend? Tényleg azóta van ez amióta szedem őket. Előtte semmi, de semmi gondom nem volt a magömléssel. Nincsenek hasi panaszaim, vizeletvizsgálatom rendben van, minden negativ lett, bár annak ellenére gyakorta van vizelési ingerem. A vérvétel sem mutatott ki semmilyen kóros elváltozást (teljes vérkép). Nem javasolt a háziorvos további vizsgálatokat sem a véreredmény, sem a vizelet eredmény érdekében. A háziorvossal nem beszéltem még erről, kínosnak érzem ezt megemlíteni neki. Mit javasol mit tegyek? Kérem segítsen! Kínosan érzem magam a párom előtt is. Kudarcként fogom fel ezt az egész dolgot. Válaszát előre is köszöni egy aggódó fiatalember.

        WEBBeteg szakértő válasza a magömlés témában

        Tisztelt Olvasónk!

        Az Ön által szedett gyógyszerek mellékhatása lehet az úgynevezett retrográd ejakuláció, ami azt jelenti, hogy magömléskor az ondó a hólyagba jut és nem a külvilágba. Nem kóros és átmeneti. Amennyiben a gyógyszereit majd elhagyja, panasza szűnik.

        Üdvözlettel :


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-12-12 13:06:23; Megválaszolva: 2011. augusztus 18., 12:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés