Továbbírás

Tisztelt Dr. Úr/Nő! Azt szeretném megkérdezni hogy hogyan bírhatnám tovább az ágyban mert elég hamar elélvezek?! Hogy lehetne ezen segíteni?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza korai magömlés témában

Kedves Kérdező!

A korai magömlés oka leggyakrabban pszichés eredetű. Gyakoribb serdülőknél és fiatal felnőtteknél tapasztalatlanságuk miatt. A negatív hozzáállás (pl. "úgysem fogom kibírni") tovább ronthatja a helyzetet, ezért pozitívan, optimistán kell hozzáállni az aktushoz. Lehet csökkenteni az ingerületet pl. óvszerrel vagy érzéstelenítőt tartalmazó krémek, spray-k használatával. Az előjáték elnyújtásával a partnert lehet magasabb izgalmi állapotba hozni. Érdemes még az önkielégítés során megfigyelni, hogy melyek azok az ingerek, amelyek nagyon ingerületbe hozzák, és melyek azok, amelyek kevésbé. A szexuális ingerlés során van egy ún. előrejelzési szakasz, amely kb. 20-30 másodperccel az ejakuláció előtt jelzi annak bekövetkeztét. Ekkor az ingerlés megszüntetésével, és az ún. elszorításos technika alkalmazásával (a hímvessző alsó oldalán, a makk peremének vonalában néhány másodpercig erősen nyomva) el lehet érni, hogy a magömlés ne következzen be. Az elszorításos technikát célszerű előbb magának elsajátítani, majd utána alkalmazni a közösülés után.

Segíthet még az is, ha a pár számára kevésbé ingerlő testhelyzetet választ a közösülés során, vagy ha a nőé a domináns szerep.

Ha a fentebb leírtak sem segítenek gyógyszeres kezelésre is lehetőség van. Adott esetben pedig a pszichoterápiás kezelésre is szükség lehet.

Bízom benne, hogy tudtam segíteni.

Dr Jóna Angelika

Kérdés: 2008. május 20., 14:23; Megválaszolva: 2008. május 20., 14:23
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Heresorvadással Covid oltás
Dudor herezacskón
Mitől lehet?
Hímvessző, gyulladt nyirok ér?
Tanácstalan vagyok.