• Mi a teendő?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Bakteriális megbetegedéssel küzdök már 3/4 éve. Felfázásos panaszaim vannak, de nem megszokottak. Nincs gyakori vizelési ingerem, rendesen járok WC-re, és nem is csökkent a vizeletem mennyisége(nagyon ritkán, a rosszabb napokon van olyan, hogy kevés). Nem fáj semmim(sem derék, sem alhasi fájdalmam nincs), havonta egyszer van csak olyan, hogy érzem, hogy nehézkesen mozdulok meg. Jó a közérzetem, csak vizeléskor(annak is csak a végén) érzem azt a bizonyos szúró érzést. Nagyon ritkán viszket is, de nem tudom pontosan, hogy a hüvely-, vagy a húgycsőbemenetem. Szexuális életet élek, néha ront, néha javít a helyzeten. Rendesen tisztálokodom, sok gyógyszert, és gyógyhatású készítményt is kipróbáltam már(tőzegáfonya és társai). Ami régen(kiskoromban sokszor volt bakteriális fertőzésem, vagy felfázásom, de nem ilyen, mint most!) hatott(Nitrofurantoin) már nem használ. A menstruáció előtt és alatt pedig mindig sokkal rosszabb. Nőgyógyásznál voltam, azt mondták nem olyan jellegű probléma. Nem tudom mi lehet ez, de megkeseríti az életem. Úgy tudom lelki okai is lehetnek. Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Simon Dorka

        WEBBeteg szakértő válasza a húgyuti gyulladás témában

        Tisztelt Kérdező!

         A rendszeresen visszatérő húgyúti gyulladások sok fejtörést okozhatnak betegnek és kezelőorvosnak egyaránt. Mindenképpen részletes urológiai és nőgyógyászati kivizsgálás javasolt. Amennyiben kóros eltérés nem észlelhető, pszichológiai vizsgálat segíthet a probléma hátterének felderítésében. Szerencsés mindemellett egy-egy szakterületen (urológia, nőgyógyászat) azonos kezelőorvoshoz visszajárni, mert a sokféle antibiotikum és a gyakori orvos váltás nehezítheti a kezelést.

        Üdvözlettel: Dr. Benyó Mátyás


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-01-01 22:19:11; Megválaszolva: 2011. augusztus 22., 12:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés